Evenimentul Zilei > Monden > Revelionul Vampirilor la Castelul Bran. Recomandări pentru sfârșitul de săptămână
Revelionul Vampirilor la Castelul Bran. Recomandări pentru sfârșitul de săptămână

Revelionul Vampirilor la Castelul Bran. Recomandări pentru sfârșitul de săptămână

Ca în fiecare an, la Castelul Bran sunt așteptați mii de petrecăreți care nu se tem de întuneric, de creaturile nopții și de zgomotele lor înfricoșătoare.

Sâmbătă, 2 noiembrie, vă veți putea bucura de Turul Nocturn al Castelului Bran. Pe lângă decorațiunile de Halloween, evenimentul din acest an vine cu o experiență senzorială unică: muzică și sunete înfricoșătoare, întâlnire cu Contele Dracula și cu prietenii săi. Copiii vor primi bomboane, iar cei mari vin roșu. Iluminatul scăzut, scârțâitul podelelor și șoaptele personajelor nopții vor completa atmosfera de groază din Castel. Biletele pot fi achiziționate la casieria Castelului Bran
Pentru cei care doresc să sărbătorească revelionul vampirilor într-un cadru exclusivist, Castelul Bran a pregătit Halloween Gourmet Dinner la Restaurantul Castelului. Ei sunt așteptați, începând cu orele 19:00, la cina pregătită de bucătarii Contelui Dracula.

 Atenție!
Castelul Bran recomandă o atenție sporită persoanelor care suferă de claustrofobie, care sunt sensibile la lumini intermitente și sunete puternice sau au copii mici care sunt ținuți în brațe. De asemenea, trebuie să aibă în vedere temperaturile scăzute din Castel și faptul că scările și aleile pot fi alunecoase.

Pe prispa istoriei

Sâmbătă, 2 noiembrie, începând cu ora 11.00, sunteți invitați la Muzeul Țăranului Român, la lansarea cărții lui Radu Buzăianu – „Pe prispa istoriei”. Radu este vedetă a postului B1 TV, și timp de 10 ani, autorul a strâns interviuri cu oameni mari și a adunat discuțiile într-o carte de răspunsuri ce dau sensul vieții: Valentin Ștefanovici – veteran de război, Andrei Dorobanțu – fizician, Dan C. Mihăilescu – critic literar, Dan Puric – regizor, Dinu C. Giurescu – istoric, Gheorghe Zamfir – muzician, Dorel Vișan – actor, Leon Dănăilă – neurochirurg, Mihai Nicolae – arhivist, Pavel Chirilă – profesor doctor, Manuela Hărăbor – actiță, Tase – gropar și mulți alții.

Spectacol de Magie
Sâmbătă, 2 noiembrie, începând cu ora 11.30, copiii mici și mari sunt invitați la un spectacol de magie veritabil care vă va duce direct în atmosfera de Halloween. Fiecare va avea șansa să facă cele mai interesante trucuri alături de vrăjitoarea celor de la Berăria H. Și pentru că un magician nu își dezvăluie niciodată secretul, show-ul va fi plin de surprize care vă vor ține cu sufletul la gură. Intrarea este liberă.

Gala Folk You! Florian Pitiș 2019

Vineri și sâmbătă, iubitorii de folk şi rock au din nou bucuria de a se lăsa vrăjiţi de atmosfera şi muzica de bună calitate în cadrul Galei „Folk You! Florian Pittiş” 2019, ediţia a IX-a. Aşadar, sunteți invitați în Piaţa George Enescu, din Bucureşti, toţi cei care vor să participe la un spectacol de înaltă ţinută artistică, unic în cadrul evenimentelor de gen ţinute în Capitală, toţi cei care inspiră sonor şi respiră melodic, în concordanţă cu piesele interpreţilor şi trupelor favorite care vor evolua pe scenă. Intrarea este liberă.

Vineri, 1 noiembrie

ADRIAN SĂRMĂŞAN
FOLK FRATE
TRUPA SPAM
DINU OLARAŞU
COOPERATIVA 9
CnM
MIRCEA BANICIU & BAND
ALEX CALANCEA BAND

Sâmbătă, 2 Noiembrie

MIRCEA RUSU BAND
ALINA MANOLE
ARTHUR PROJECT
LUCIAN DUŢĂ
ANDREI PĂUNESCU ŞI TRUPA TOTUŞI
VALI BOGHEAN BAND
VIŢA DE VIE
CRISTI MINCULESCU, WALTER & BORO

Noaptea Vrăjitoarelor

Vineri și Sâmbătă, între orele 19:00 și 22:00, Opera Comică pentru Copii vă invită la „Noaptea Vrăjitoarelor”. Proiectul a pornit de la ideea de a aduce în față personajele negative interpretate de artiști care merită din plin aplauzele publicului. Weekendul acesta familiile sunt așteptate cu ateliere de pictat pe figurine sau pe tricouri, atelier de dreamcatcher și, cel mai iubit, atelier de sculptat dovleci. În plus, zeci de cărți pentru toate vârstele și o sumedenie de jocuri sunt pregătite pregătite pentru a satisface toate gusturile.

Evenimente pe scurt
Iași
În perioada 1-3 noiembrie, la Cinema Ateneu, are loc Zilele Fimului LUX. Intrare liberă

Sibiu
În perioada 1-10 noiembrie, la Teatrul Gong, are loc Festivalul Tânăr de la Sibiu, ediția a V-a

Brașov
În perioada 1-3, are loc Expoziția Națională de Păsări Exotice, ediție aniversară 10 ani, la
la ZOO Braşov

Timișoara
În perioada 1-3 noiembrie, la Bastionul Theresia are loc „Sensoria”, prima expoziție din România de design multisenzorial.

Cluj-Napoca
În perioada 1-3 noiembrie 2019, se desfășoară Festivalul de Film Rusesc „Seri în Moscova