Rețete speciale pentru Paște! Orice gospodină trebuie să știe asta, ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Rețete speciale pentru Paște! Orice gospodină trebuie să știe asta, ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Friptura de miel este preparatul care nu lipsește din casa românilor de Paște. Cu toate astea, nu multe persoane apreciază gustul acestuia. Bucătarii au dezvăluit o serie de rețete cu raţă, gâsca, peşte, pui, porc sau chiar cu legume. Le poți încerca de sărbători.

În mod tradiţional, de pe masa de Paşte nu lipseşte friptura de miel, iar acest lucru este o reală problemă pentru vegetareni. Bucătarii au sărit în ajutorul celor care nu iubesc mielul și au dezvăluit o serie de rețete inedite.

Pui, peşte ori vită, gamberon gigant tras la tigaie cu mușchi de vită aromatizat și piure de morcovi cu țelină. Acestea sunt recomandările bucătarilor pentru cei care nu preferă friptura de miel.

Pentru un mușchi de vită perfect, bucata de carne se frige pe toate părțile câteva secunde, iar mai apoi se pune în tigaie, cu ulei și ierburi aromatice. Nici creveții nu trebuie să lipsească din această rețetă.

"Noi vom înlocui mielul cu un muşchi de vită şi cu gamberon gigant din care vom face un mix cu piure din rădăcionoase. Folosim ulei de măsline, puţină sare, puţin piper şi untul cu ierburi care aromatizează", explică chef Şerban Paşca.

sursa: arhivă EVZ

Specialiștii au dezvăluit și rețete speciale pentru vegetarieni. Tradiţionalul drob de miel poate fi înocuit cu unul orez, ciuperci de pădure și multe legume. "Noi îl vom folosi la gustare cu ridichi, ceapă verde, brânzeturi, roşii şi va fi o gustare pe cinste"

"De obicei unele persoane merg tradiţional cu porc-pui şi cam puţină lumea merge chiar pe friptura de miel sau drobul de miel", adaugă chef Şerban Paşca.

Cât costă o masă de Paște?

Gospodinele nu uită de preparatele din miel de sărbători. Unele dintre ele fac cele mai gustoase rețete cu săptămâni înainte, iar altele preferă să cumpere platouri de la bucătari experimentați. Mâncarea joacă un rol important în bunăstarea oamenilor, dar nutriționiștii recomandă ca toate alimentele să fie consumate cu moderație. Este indicat să evităm grăsimile după vacanța de Paște.

"Noi obişnuim să mâncăm noaptea după ce ajungem de la bserică, ceea ce este total greşit. Ar trebui evitat această situaţie şi ar trebui să mâncăm a doua zi dimnineta sau pe la orele prânzului", spune Ioana Dorobanțu, nutriţionist pentru A3.

Ne puteți urmări și pe Google News