Rețete de post. Negresa, cel mai căutat desert în perioada sărbătorilor de iarnă. Cum se prepară
- Emma Cristescu
- 16 noiembrie 2022, 17:32
Postul Crăciunului a început, iar bucătarii au dezvăluit cele mai gustoaste rețete de post. Una dintre ele este negresa tradițională. Ea se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă.
Bucătarii au dezvăluit o rețetă gustoasă pentru cei care țin Postul Crăciunului. Este vorba despre negresa tradițională, un desert gustos și ușor de preparat în perioada sărbătorilor de iarnă. Durează doar 35 de minute să faci această prăjitură.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
280 g făină; 240 ml apă; 250-280 g zahăr; 100 g cacao pudră; 80-100 ml ulei; 1 linguriță de sare; 2 fiole esență de vanilie; 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt; OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.
Cea mai gustoasă rețetă de negresă de post
Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă. Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
A venit momentul să pui negresa de post la cuptor și să dai focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. Bucătarii îți recomandă să adaugi peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată. Poți pune și coajă de portocală pentru un gust mai aromat, potrivit Unica.
Prăjitură de post cu mere, nuci și scorțișoară
Bucătarii au dezvăluit și rețeta unei prăjituri de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară. Ai nevoie de următoarele ingrediente 300 gr făină albă, 150 gr zahăr brun, 125 ml ulei, 250 ml apă călduță, 4 mere mari, 100 gr miez nucă, 5 gr praf de copt, 5 gr scorțișoară, 2 gr sare, ulei și zahăr brun pentru tapetat tava și fulgi de migdale pentru decor.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă rotunda de copt, cu diametrul de 25 centimetri. Unge-o cu puțin ulei și presără zahăr brun pe pereții laterali, dar și la bază. Zahărul se va topi în timpul tratamentului termic și va carameliza frumos prăjitura. Amestecă într-un bol zahărul, apa călduță și uleiul până se diluează zahărul și obții un sirop gros. Cerne făina împreună cu praful de copt, adaugă și scorțișoara și încorporează amestecul treptat, în compoziția de mai sus.
Macină miezul de nucă și amestecă-l cu celelalte ingrediente. Feliază merele la răzătoarea tip mandolină și amestecă-le ușor în compoziție. Prăjitura trebuie pusă la copt 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius, iar rețeta ta este gata.