Rețete de la Mănăstirea Prislop: Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi și ciuperci la cuptor

Rețete de la Mănăstirea Prislop: Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi și ciuperci la cuptor Sursă Facebook

Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop le-au explicat gospodinelor cum să prepare cele mai gustoase rețete de post. Cu puține ingrediente și cu răbdare puteți să gătiți o mâncare delicioasă.

Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop au explicat cum se prepară două rețete de post extrem de gustoase și ușor de făcut, mai exact cea de ciuperci la cuptor și cea de supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi.

Pentru rețeta de ciuperci la cuptor, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

13 ciuperci mari câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 1 căţel usturoi 1/4 linguriţă sare 1/2 linguriţă boia 1/2 linguriţă piper puţin ulei

Ne puteți urmări și pe Google News

Se spală ciupercile şi apoi se usucă cu şerveţele de hârtie. Este indicat să nu păstrați codițele. Aşezaţi zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi daţi la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeţi sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorceti ciupercile cu faţă în sus. Tocaţi mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecaţi cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente. Ciupercile trebuie umplute cu amestecul de mai sus. Stropiţi cu puţin ulei ciupercile. Se țin la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute. Ele sunt și mai gustoase cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită. Poftă bună!

Sursă Dreamstime

Rețetă de post, supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi

Pentru această rețetă delicioasă de post, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

5 linguriţe ulei de măsline 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 cartofi mari albi 2 ramuri de rozmarin 8 felii de pâine 1 l supă de legume sare

Sursă Dreamstime

Această rețetă, recomandată de călugărițele de la Mănăstirea Prislop, este potrivită și pentru cei care țin dietă. Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare vreme de 10 minute. Curăţăm şi tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi. Peste ele turnăm supă de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. Trebuie să încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute. Acum, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. Asta a fost tot. Poftă bună!, potrivit Click.