Budincă din orez. Rețeta care se prepară singură

Budincă din orez. Rețeta care se prepară singură Budincă de orez. Sursă foto: Facebook/ Newsbook Lifestyle

În luna septembrie, are loc săptămâna națională a orezului (9-15 septembrie). Această perioadă oferă o șansă fantastică de a vă extinde repertoriul de rețete. Aveți nevoie de un set de preparate noi care oferă inspirație pentru un mic dejun pe bază de orez.

Orezul este convenabil, ușor de gătit și oferă o mulțime de substanțe nutritive. Nu uitați că preparatele din orez pot fi congelate, iar resturile se pot folosi și în alte moduri delicioase. Pentru micul dejun, există o variantă delicioasă de budincă de orez. Nu trebuie să gătești prea mult. Preparatul este gata peste noapte.

Rețetă de budincă din orez

Pentru a face o budincă de orez, ai nevoie de 30 de minute la preparare. De asemenea, budinca va sta la frigider peste noapte. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

  • 200 g orez pentru budincă ( se poate folosi și orez arborio sau orez pentru sushi cu bob scurt)
  • 1 litru de lapte
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • Fructe proaspete sau uscate, nuci și sirop de arțar

Mod de preparare

  1. Clătiți orezul pentru budincă sub apă rece până când apa curge limpede. Se scurge și se pune deoparte.
  2. Într-o cratiță de 18-20 cm se combină orezul, laptele, zahărul, extractul de vanilie, scorțișoara și nucșoara.
  3. Amestecă bine pentru a te asigura că zahărul este dizolvat și condimentele sunt distribuite uniform.
  4. Puneți cratița pe foc mediu și aduceți amestecul la un punct de fierbere ușoară, amestecând frecvent pentru a preveni lipirea orezului de fund.
  5. Odată ce începe să fiarbă, reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă ușor, amestecând ocazional, timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când orezul este fraged și amestecul s-a îngroșat. Budinca se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.
  6. Se ia cratița de pe foc și se lasă budinca de orez să se răcească la temperatura camerei.
  7. Se transferă budinca într-un bol mare sau în recipiente individuale de servire, se acoperă și se dă la frigider peste noapte.
  8. Preparatul se servește rece, decorat cu fructe proaspete sau uscate, nuci și un strop de sirop de arțar.

Sfat pentru bucătari: Gătirea unei cantități mai mari de budincă înseamnă că aveți micul dejun sau deserturile pregătite pentru zile întregi. Trebuie doar să adăugați fructe proaspete sau uscate. Se păstrează în recipiente închise ermetic în frigider timp de până la 5 zile, conform Independent .

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei