Rețetă de post, chiftele din fasole. Există și o variantă pentru cei care mănâncă picant

Rețetă de post, chiftele din fasole. Există și o variantă pentru cei care mănâncă picant

Rețeta de post de chiftele din fasole este foarte gustoasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru o cină delicioasă și sănătoasă.

Gospodinele care țin Postul Mare pot să prepare pentru ele și pentru familia lor cea mai gustoasă rețetă de chiftele din fasole. Este potrivită și pentru cei care sunt la dietă sau sunt vegani. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

800 g fasole boabe, fiartă 2 cepe 4-5 căței usturoi 1 morcov 2 linguri ulei sare, piper, cimbru uscat 20 g făină 50 g pesmet

opțional - dacă doriți chifteluțe picante

Ne puteți urmări și pe Google News

2 lingurițe dulceață de ardei iuți sau boia de ardei iute - după gust

Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau o fierbeți voi, ea trebuie foarte bine scursă de apă. Puneți-o într-o sită și lăsați-o să se scurgă aproximativ 10 minute. Acum tăiați ceapa cubulețe, mărunțiți usturoiul și dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele în puțin ulei pentru aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie puțin.

Boabele de fasole trebuie puse într-un chopper și pasate. Într-un bol amestecați fasolea pasată, legumele călite si condimente după gust. Dacă doriți chifteluțe picante, adăugați dulceață de ardei iute sau boia iute, după gust. Se adaugă 2 linguri cu vârf de făină. Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Formați chifteluțe și le tăvăliți prin toate părțile prin pesmet.

Ele trebuie lăsate la cuptor 20 de minute. Apoi, întoarceți chifteluțele pe partea cealaltă și continuați să le coaceți încă 20 de minute. În 40 de minute sunt gata. Este indicat să le lăsați la răcit. Poftă bună!, potrivit creștinortodox.

Altă rețetă de chiftele de post

Gospodinele pot încerca și această rețetă de chiftele de post. Ingredientele necesare:

3 dovlecei/2 vinete mai mici 2 cartofi

Sursă Dreamstime

2 morcovi 1/2 cană orez brun 1 ceapă mare 2-3 linguri pesmet 1 legătură patrunjel 1 lingurita lecitină din soia ulei de masline 3-4 căței de usturoi sare de mare, dupa gust

Morcovii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare, apoi se adaugă în tigaie cu câteva linguri de ulei, puțină sare și ⅓ cană de apă rece. Peste 2 minute se pune ceapă tăiată mărunt și se mai lasă pe foc încă 5 minute. Cartofii se fierb și se taie mărunt sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Trebuie să lași orezul la fiert 2 munute.

Vinetele sau dovleceii se dau pe răzătoare și se lasă la scurs într-o sită. Legumele care s-au călit se vor amesteca împreună cu cartofii și vinetele sau dovleceii, orezul, pesmetul, lecitina din soia, usturoiul pasat și pătrunjelul mărunțit. Acum trebuie să adaugi sare și piper.

Chifteluțele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei și se așează în tavă. Ele trebuie lăsate la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.