Rețeta de pilaf a lui Radu Anton Roman. Regula pe care trebuie s-o respecți
- Mădălina Sfrijan
- 19 noiembrie 2024, 08:57
La finalul unei zile friguroase, o porție generoasă de pilaf cald va fi masa perfectă. În afara postului, gustul acestui preparat poate fi completat de friptură de curcan sau șnițele de pui. În perioada postului Crăciunului îl poți savura ca atare sau cu murături. Rețeta lui Radu Anton Roman conține ciuperci și o cantitate mai mare de ulei, însă rezultatul final va fi unul spectaculos.
Rețeta de pilaf a lui Radu Anton Roman
În ultimii ani, multe persoane preferă orezul cu bob lung pentru prepararea mâncărurilor. De altfel, acesta este folosit și în bucătărie asiatică. Dacă alegi să îl folosești vei observa că preparatul nu va fi cremos și lipicios. Pentru a obține un pilaf cu o consistență cremoasă și un aspect aparte este ideal să optezi pentru orezul cu bob rotund.
Rețeta lui Radu Anton Roman conține o cană de orez, două căni de apă și una de untdelemn. În acest preparat se adaugă și o legătură de pătrunjel tocat, 400 grame de ciuperci, sare și piper.
O cantitate generoasă de ulei
Radu Anton Roman susținea că pot fi folosite inclusiv ciupercile uscate pentru această rețetă. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit cu o lingură de ulei. După ce a devenit sticloasă, se pune orezul spălat în două ape. Acesta se lasă 3-4 minute la călit, iar apoi se toarnă deasupra restul de ulei și apa.
Ciupercile se toacă mărunt și se adaugă peste restul ingredientelor. De asemenea, se adaugă sarea și piperul, iar cratița se acoperă cu un capac.
Pilaf de orez cu ciuperci
După 10 minute la foc mic, cratița se introduce la cuptorul încins pentru o jumătate de oră. Radu Anton Roman le recomandă gospodinelor să nu amestece în pilaf pe parcursul procesul de gătire. În acest mod poate fi evitată spargerea bobului, susținea regretatul jurnalist și scriitor.