Rețetă de murături în saramură. Ingredientul care le mențin tari

Rețetă de murături în saramură. Ingredientul care le mențin tariSursa foto Arhiva EVZ

Multe gospodine încearcă să facă murături în saramură, dar puține știu secretul unei rețete perfecte. Acestea nu trebuie să uite de usturoi, boabe de muștar, foi de dafin și boabe de piper negru.

Tot mai multe gospodine vor să încerce murăturile în saramură. Există rețete pentru toate gusturile, dar și trucuri care dau roade.

Trucurile din rețeta de odinioară a bunicii constă doar în câteva ingrediente în plus. Pentru ca murăturile să nu se înmoaie și să își păstreze gustul o perioadă lungă de timp avem nevoie de câteva lucruri.

În saramura în care se pun gogonelele sau castraveții murați vom adăuga usturoi, boabe de muștar, foi de dafin și boabe de piper negru. De asemenea, pentru a oferi murăturilor o aromă puternică, este recomandat să punem hrean, mărar, frunze și rădăcină de țelină, dar și frunze de vișin.

Specialiștii recomandă și sarea grunjoasă. Ele ajută să nu se înmoaie murăturile pe timp de iarnă. La fel de importantă este cantitatea de sare și apă, la un litru de apă adăugându-se o lingură de sare.

Dacă ținem cont de aceste trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține niște murături gustoase și de durată. Din cămară nu trebuie să lipsească și un compot gustos făcut după rețeta tradițională. Lângă ele, se adaugă și o socată delicioasă, aromată și bogată în vitamine.

Rețeta murăturilor în saramură

Pentru o rețetă perfectă ai nevoie de 2,5 kg de gogonele sau castraveți, 2 morcovi, câteva flori de conopidă, 4 linguri de sare grunjoasă, 1 tulpină de hrean, mărar uscat, frunze de țelină, 4 foi de dafin, 8 căței de usturoi, boabe de piper și boabe de muștar.

Mai întâi se sterilizează borcanele în care se vor pune gogonelele sau castraveții la murat. După aceea, se spală legumele, se curăță și se taie rondele. Ulterior, punem la foc 3 litri de apă în care adăugăm 4 linguri de sare. Când apa dă în clocot, se ia de pe foc.

Trebuie pus și un strat de crenguțe de mărar uscat împreună cu câteva frunze de țelină. Se amestecă gogonelele sau castraveții în borcane împreună cu conopida și rondelele de morcovi. Se toarnă apoi boabele de muștar și cele de piper printre murături și se adaugă frunzele de dafin, din nou mărar și țelină.

La final, se toarnă saramura fierbinte peste gogonele sau castraveți. Borcanele trebuie ținute într-un loc răcoros pentru a se păstra mai bine, potrivit bzi.

Ne puteți urmări și pe Google News