Rețetă Aperol Spritz. Secretul unei băuturi gustoase. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
- Emma Cristescu
- 20 iunie 2022, 23:31
Aperol Spirtz este una dintre cele mai îndrăgite băuturi. Cu toate astea, puțini știu ce conține acesta. Specialiștii au dezvăluit care este rețeta perfectă și care sunt ingredientele ce joacă un rol important.
Aperitivul de portocale amare are o istorie destul de interesantă, începând din Italia. S-a născut în 1919, deși poate fi urmărit până în 1805.
Aperol Spritz a fost inventat pentru femei și "oameni sportivi".
Când au apărut anii 1950, rețeta Aperol Spritz 3-2-1 a devenit populară, iar în anii 2000, aceasta a devenit una dintre cele mai îndrăgite băuturi în toată lumea.
Procesul de fabricare a Aperol implică o selecție de ierburi și plante. Ingredientele esențiale sunt gențiana, cinchona, rubarba și portocalele. Gențiana și cinchona sunt ambele plante cu flori, cu arome amare care se potrivesc bine cu dulceața portocalelor. Rubarba oferă cel mai ascuțit fir de acrișor, motiv pentru care Aperol este adesea amestecat cu bule mai dulci pentru a echilibra gustul general.
Pentru a prepara Aperol Spritz ai nevoie doar de câteva ingrediente:
prosecco aperol apă minerală gheață portocală pentru garnitură
Pasul 1: ia un pahar de vin și umple-l cu gheață.
Pasul 2: adaugă părțile de prosecco spumant și cealaltă parte cu Aperol
Pasul 3: lasă un spațiu pentru a adăuga o notă de apă spumantă și decorează cu felia de portocală în interiorul băuturii deja servite.
Când se bea Aperol Spritz
În Italia, ora aperitivului este o tradiție adânc înrădăcinată, mai ales în Milano, unde barurile servesc băuturi între orele 19.00 și 22.00: alegi o băutură pentru aperitiv, iar, odată ce ai plătit, poți accesa bufetul de mâncare gratuit
Grupo Campări, actualul producător de Aperol s-a gândit să extindă Aperol Spritz, băutura făcută pe bază de prosecco. Aceasta a devenit un simbol al Italiei, dar și unul dintre cele mai cerute cocktail-uri într-o seară de club.
Aperol Spritz se bea ca aperitiv înainte sau în timpul mesei, de preferință ziua și după-amiaza. Cu toate astea, multe persoane îl beau la orice eveniment care are loc vara.
Cocktailul cu un conținut scăzut de alcool, care se ia ca aperitiv, se asortează foarte bine cu fructe de mare și pește, precum și gustări proaspete, ideale pentru vară.