Rețetă de clătite americane cu iaurt. Un desert delicios și pufos, gata în câteva minute

Rețetă de clătite americane cu iaurt. Un desert delicios și pufos, gata în câteva minute

Clătitele americane sau pancakes, cum mai sunt ele numite, sunt ideale pentru micul-dejun. Pot fi servite alături de o cană de cafea sau de lapte, perfecte pentru un început de zi.

Clătitele americane cu iaurt sunt gata imediat, fără a fi nevoie să petreceți prea mult timp în bucătărie de dimineață, iar datorită iaurtului, aluatul va fi fraged și cu un gust deosebit. Ele pot fi servite în diverse moduri, cu dulcețuri, fructe proaspete sau confiate, nuci sau siropuri.

Ingrediente pentru clătitele americane

  • două ouă;
  • un praf de sare;
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon;
  • 300 ml iaurt;
  • o linguriță coajă rasă de lămâie;
  • 200 g făină tip 000;
  • o linguriță praf de copt;
  • o lingură ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Puneți ouăle într-un bol, împreună cu sarea, zahărul vanilat și amestecați cu un tel de mână cât să se desfacă ouăle și să se dizolve zahărul. Adăugați apoi iaurtul și coaja de lămâie rasă, și omogenizați totul.

Încorporați apoi făina și praful de copt, iar apoi lăsați aluatul să se odihnească timp de zece minute. Între timp, puneți la încins tigaia, cu puțin ulei.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce aluatul s-a odihnit, iar tigaia s-a încins, puneți aluat, cam jumătate de polonic, astfel încât să formați o clătită cu un diametru de aproximativ 10 cm. Când vedeți că s-a rumenit pe o parte, o întoarceți pe cealaltă. Procedați la fel cu restul compoziției. Le puteți decora cu diverse fructe sau siropuri, după preferințe.

Sfaturi pentru niște clătite americane delicioase

Pentru ca desertul să iasă perfect din prima, există câteva trucuri pe care e bine să le urmezi. Tipul de iaurt folosit contează foarte mult. Cele mai indicate sunt iaurturile cu 3,5% grăsime sau chiar 10%, făcând clătitele mult mai fine și mai fragede.

De asemenea, nu este indicat să amestecați prea mult aluatul, deoarece astfel ele vor deveni ca o gumă. Folosiți un tel de mână cu care să bateți ouăle doar cât să le desfaceți și să le spumați foarte puțin. După ce puneți făina și praful de copt amestecați doar cât să o încorporați, nu mai mult.

De indicat este și să întoarceți clătitele o singură dată. Dacă le întoarceți de mai multe ori de pe o parte pe alta se dezumflă și se întăresc, potrivit bucate-aromate.ro.