Rețeta de cheesecake cu zmeură a devenit virală. Ingrediente puține și gust de neuitat
- Antonia Hendrik
- 27 decembrie 2024, 23:00
Rețeta de cheesecake cu zmeură oferită de Kiki Parnescu face furori pe internet. Pe cât de repede se face, pe atât de bună este această prăjitură care merită făcută de Revelion.
Rețeta de cheesecake cu zmeură este realmente specială
Rețeta de cheesecake cu zmeură este ideală pentru masa de Revelion deoarece nu ai cum să dai greș cu această alegere. Kiki Parnescu este deja foarte cunoscută pe social media datorită sfaturilor sale. Iar cu rețeta de cheesecake cu zmeură a dat lovitura, videoclipul în care arată cum se pregătește prăjitura, ingredientele necesare și pașii de urmat au strâns peste un milion de vizualizări.
Ingredientele sunt puține și pot fi găsite în orice magazin. Autoarea a cumpărat totul de la Lidl, dar nu este dificil să le găsești și mai aproape de casă în orice alimentară, mai ales dacă dorești să pregătești cheesecake-ul pentru masa de Revelion.
@kikiparnescu Rețeta de Cheesecake care a făcut 1M de vizualizări🥹🥹 #cheesecake #raspberrycheesecake #craciun #christmas #baking #recipe #reteta #prajitura #prajituri #romania #cluj #fyp ♬ original sound - Christmas Countdown🤶
Ingredientele necesare pentru această rețetă
Înainte de a te apuca de rețetă asigură-te că ai în bucătărie următoarele ingrediente:
- 200 g biscuiți, de preferat Petit Beurre,
- 100 g unt,
- 500 g mascarpone,
- 500 g brânză de vaci,
- zmeură.
- 160 grame zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețeta de cheesecake cu zmeură. Sursa foto: Pixabay
Cum se prepară rețeta de cheesecake cu zmeură
Fărâmițează fin 200 g de biscuiți cu un blender. Topește 100 g de unt și toarnă-l uniform peste biscuiți. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, apoi transferă amestecul într-o tavă, presând ușor pentru a forma baza.
Pentru a obține o bază fermă și uniformă, folosește un pahar cu fund plat pentru a presa biscuiții în tavă. Într-un bol mare, combină 500 g de mascarpone, 500 g de brânză de vaci și două plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie, aproximativ 80 g în total.
Apoi amestecă toate ingredientele până obții o compoziție fină și cremoasă, apoi pune-o la frigider. Într-o oală, adaugă apă și zahăr, în funcție de preferințe, și adaugă zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până când începe să clocotească, astfel încât fructele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.
Încă un pas și prăjitura e gata
Toarnă crema uniform peste biscuiți și întinde-o bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura ajunge la temperatura camerei, ia o ceșcuță din aceasta și adaugă gelatina, lăsând-o să se hidrateze. Apoi, pune-o pe baie de aburi până devine din nou lichidă.
Toarnă gelatina topită peste zmeură și amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la frigider câteva ore pentru ca gelatina să se întărească. După ce expiră timpul, prăjitura este gata și numai bun de mâncat împreună cu familia sau prietenii.