Rețetă de aripioare crocante ca la KFC. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Rețetă de aripioare crocante ca la KFC. Pașii pe care trebuie să-i urmezi Aripioare de pui ca la KFC. Sursa: Dreamstime.

Gospodinele pot prepara o rețetă de aripioare crocante și picante exact ca la KFC. Aceasta este foarte simplu de făcut și gata în doar 40 de minute. Aveți nevoie de câteva ingrediente.

Un bucătar a prezentat o rețetă de aripioare crocante și picante de la KFC. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aripioare:

1 kg aripioare de pui fără (fără cotor, ultima parte a aripei) 1 linguriță cu vârf de sare 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit, nu măcinat 1 linguriță cu vârf de boia dulce 1 linguriță de pudră de usturoi Fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vă place

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente pentru prăjit:

200 g făină albă 40 g amidon alimentar de porumb 2 ouă ~ 500 ml ulei vegetal de calitate pentru prăjit.

Rețetă de aripioare ca la KFC

Într-un castron amestecăm făina cu amidonul. Apoi, batem ouăle într-un alt castron. Tăiem în două aripioarele și le ștergem bine. Punem aripioarele într-un castron, alături de toate condimentele. Le amestecăm bine, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.

Cu o oră înainte de prăjire, le scoatem afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul. Punem toate aripioarele în ouăle bătute și le amestecăm. Luăm câte 3-4 bucăți și le trecem din nou prin amestecul de făină. Strângem în palmă fiecare bucată, astfel încât să se lipească bine făina.

Încingem o tigaie cu ulei și punem aripioarele, doar în momentul în care este suficient de încins, ideal ar fi la 180 de grade. Aripioarele trebuie să fie acoperite de ulei. Prăjim aripioarele la foc mediu 7-9 minute, întorcându-le cu grijă de 2-3 ori.

Le scoatem pe un grătar la scurs sau pe o tavă tapetată cu șervet de bucătărie. Le servim calde, cu sos de usturoi sau cu maioneză. Faimosul sos de usturoi de la KFC se găsește aproape în toate supermarketurile din țară.

Aripioarele picante ca la KFC au 320 de calorii pe 100 de grame. Medicii vă recomandă să nu faceți excese și să folosiți cât mai puțin ulei.