Evenimentul Zilei > Politica > Restricțiile impuse de guvernanți vor fi atacate în Justiție. Se ajunge la tribunal și la Curtea Constituțională
Restricțiile impuse de guvernanți vor fi atacate în Justiție. Se ajunge la tribunal și la Curtea Constituțională

Restricțiile impuse de guvernanți vor fi atacate în Justiție. Se ajunge la tribunal și la Curtea Constituțională

George Simion a vorbit despre ultimele decizii luate de Guvernul condus de Florin Cîțu și a afirmat că se va opune restricțiilor.

George Simion, liderul formațiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), nu acceptă măsurile restrictive luate de guvernanți. Drept urmare, parlamentarul va contesta în justiţie decizile ce vor intra în vigoare începând de la sfârșitul acestei săptămâni.

George Simion acuză haosul administrativ creat de Executivul condus e Florin Cîțu. Și deruta de care au parte românii, care nu mai înțeleg nimic.

George Simion se opună măsurilor restrictive luate de Guvernul lui Florin Cîțu

„Trăim, probabil, într-o dictatură iar scopul este să se inducă panică, să se inducă frică iar aceste bâlbâieli cu anunţuri pe Facebook din partea primului ministru nu-şi au rostul. Oamenii nu vor şti. ‘Când trebuie să intru în casă, la 18? La 20? Mai am voie să ies? La un metru? La 100 de metri?’

Sunt măsuri ilogice. Franţa aplică această oră, ora 18 (de interdicţie a deplasărilor, n.r.) din decembrie şi numărul a tot crescut. Nu ne dăm seama de ce sălile de sport sunt închise, când tocmai sportul, tocmai încrederea în sine avantajează imunitatea oamenilor. Acum oamenilor nu li se dă încredere, li se dă frică pe pâine.” A afirmat George Simion la Antena 3.

„Mergem și la tribunal, şi la Curtea Constituţională”

„Aşteptăm textul ordonanţei, care e, cu siguranţă, neconstituţională, prin care medicii nu vor răspunde pentru malpraxis. Vlad Voiculescu dă dovada supremă a dictaturii medicale pe care vrea să o impună.

Cred că, în sfârşit, va fi fericită Andreea Moldovan, secretarul de stat, pentru că va instaura carantină, va instaura starea de urgenţă după nişte cifre îndoielnice. Au fost măsluite electoral, după cum a spus chiar ministrul Sănătăţii.

E suficient să vedem harta şi faptul că nu mai avem voie să ieşim din casă decât pentru a merge la lucru, în rest trebuie să prezentăm adeverinţă. Mergem și la tribunal, şi la Curtea Constituţională. Trebuie să folosim fiecare pârghie la dispoziţie, pentru că românii nu mai suportă…Prin mimetism, aplicăm nişte măsuri care nu ajută. Trebuie să participăm la această prefăcătorie, sau să spunem oamenilor adevărul? Nu ajută.” A mai anunțat liderul celor de la AUR.