Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul Florin Cîțu anunță zile critice pentru România. Când va ajunge pandemia de coronavirus la apogeu
Premierul Florin Cîțu anunță zile critice pentru România. Când va ajunge pandemia de coronavirus la apogeu

Premierul Florin Cîțu anunță zile critice pentru România. Când va ajunge pandemia de coronavirus la apogeu

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a anunțat că va urma o perioadă foarte delicată pentru țara noastră, din cauza cazurilor de infectare.

România este în plină pandemie de coronavirus, etapa a 3-a, iar premierul Florin Cîțu a vorbit despre situația generală din țara noastră. Noul val a creat mari probleme și autoritățile au anunțat noile restricții, joi seară. Prim-ministrul a anunțat că următoarele zile vor fi critice. Pentru că este de așteptat să se ajungă la un vârf de infectări. Apoi, situația urmează să se mai stabilizeze.

Florin Cîțu explică de ce trebuie redusă libertatea de mișcare a românilor

„Vârful valului trei sperăm să fie în aceste zile. De aceea am luat aceste măsuri. Noi pe această perioadă ne concentrăm acum. De fiecare dată când a crescut mobilitatea, tot atunci au crescut și cazurile de infectare. Oamenii s-au mișcat mai mult, așa că era normal ca numărul să crească.

Reducem această rată de mobilitate, ca să putem merge mai departe cu campania de vaccinare. Sperăm ca măsurile să ducă spre un platou, apoi să coborâm în ceea ce privește numărul de infectări. Lucrurile se vor schimba și vom putea reveni la normal, la viața de dinainte”. A spus Florin Cîțu la Digi 24.

Măsuri drastice vor fi luate și în privința teraselor. Premierul a anunțat că cine nu respectă regulile va avea de suferit. Și se va alege cu activitatea suspendată. Pentru minimum 14 zile! „Nu vor mai exista terase care funcționează ilegal. Vă garantez asta. Va fi un proiect de lege care le va suspenda pentru două săptămâni sau chiar mai mult.” A mai afirmat șeful Executivului.

Când va fi evaluat Vlad Voiculescu

În ceea ce privește numărul de paturi din spitale, de la secțiile ATI, Florin Cîțu a afirmat: „Auzeam discuții la începutul anului. Să scoatem numărul de paturi de la covid și să le mută la ne-covid. Unii manageri de spitale au luat decizia să schimbe. De aceea am cerut o creștere a numărului de paturi. Vor crește cu 200 și vom ajunge la 1.600.”

În ceea ce-l privește pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, premierul a spus că va fi evaluat la vară. „Evaluarea o fac la jumătatea anului. Suntem într-o echipă, într-o coaliție. Nu vreau să mă pronunț până atunci”.