Evenimentul ZileiSocialOamenii nu vor să se mai întoarcă la birou după pandemie. Care sunt variantele propuse

Oamenii nu vor să se mai întoarcă la birou după pandemie. Care sunt variantele propuse

Oamenii nu vor să se mai întoarcă la birou după pandemie. Care sunt variantele propuse
Un sondaj realizar de PwC a arătat că oamenii nu mai sunt atât de dornici să se întoarcă la munca de la birou, statul acasă convingând 9 din 10 oameni să continue telemunca.

Un sondaj realizar de PwC a arătat că oamenii nu mai sunt atât de dornici să se întoarcă la munca de la birou, statul acasă convingând 9 din 10 oameni să continue telemunca.

Conform studiului, 48% din angajați consideră că firmele vor renuhța la angajările trdiționale și vor împlementa cumpărarea serviciilor pe termen scurt și doar cele de care au nevoie. Nu vor mai exista posturi doar de dragul de a fi, viitorul anunță eficiență maximă în rândul angajaților companiilor.

Cât de stabile vor fi locurile de muncă

Cercetarea „Hopes and fears 2021” relevă, totodată, faptul că 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

De asemenea, aproximativ trei sferturi (72%) din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă 9% ar dori să revină la birou cu program complet.

Conform studiului, aproape jumătate din angajați ar fi de acord să lase angajatorul să le monitorizeze munca cu ajutorul tehnologiei.

Cu toate acestea, 41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din reţelele sociale.

Oamenii se tem de automatizarea locurilor de muncă

Potrivit sondajului citat, 60% dintre cei intervievaţi se tem de automatizarea locurilor de muncă, iar 39% cred că locurile lor de muncă vor fi „depăşite” peste cinci ani.

Pe de altă parte, peste trei sferturi dintre angajaţi (77%) se simt pregătiţi să înveţe noi abilităţi sau să se reprofileze, în timp ce 49% ar dori să-şi înfiinţeze propria afacere.

În plus, 50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a determinat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională, 13% declară că pierd oportunităţile din cauza etniei şi 14% că au suferit discriminări pe motive de gen, femeile fiind de două ori mai afectate decât bărbaţii.

Trei sferturi dintre lucrătorii la nivel global (75%) spun că şi-ar dori să lucreze pentru o organizaţie care va aduce o „contribuţie pozitivă la societate”, dar 54% susţin că, dacă ar fi obligaţi să aleagă, ar prefera un loc de muncă care le-ar permite „să-şi maximizeze veniturile” în locul unuia care „face diferenţa” (46%).

Sondajul PwC a fost realizat în rândul a 32.500 de angajaţi, la nivel global.

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.


Accesează: