Evenimentul ZileiActualitateRestricțiile de mișcare și măștile de protecție. Când scăpăm de aceste mari efecte ale pandemiei

Restricțiile de mișcare și măștile de protecție. Când scăpăm de aceste mari efecte ale pandemiei

Restricțiile de mișcare și măștile de protecție. Când scăpăm de aceste mari efecte ale pandemiei
Restricțiile și măștile de protecție pot deveni amintire în momentul în care se va crea o imunizare în masă.

Restricțiile de mișcare și măștile de protecție au devenit un mod de viață în ultimul an. Toată lumea se întreabă când vom avea libertatea din trecut, dar nimeni nu poate oferi un răspuns clar. Medicul Radu Țîncu a explicat că lucrurile s-ar mai putea relaxa în momentul în care se va atinge un grad de imunizare colectivă de 70%.

Când scăpăm de restricțiile de mișcare și măștile de protecție

„Din punctul meu de vedere, cred că măsurile restrictive vor putea fi ridicate progresiv. În momentul în care atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%. Tot științific, știm faptul că dacă avem un grad de imunizare de turmă, care să cuprindă 70% din populația unei comunități, transmiterea virusului în comunitate este aproape absentă.

În momentul acesta, dacă mergem pe ideea că vom finaliza campania de vaccinare în luna septembrie, probabil că, începând cu luna octombrie-noiembrie a acestui an, cel mai probabil aceste măsuri vor fi retrase progresiv. Însă pentru acest scenariu este necesar ca această campanie de vaccinare să poată fi finalizată în luna septembrie a anului 2021”. Declarațiile au fost făcute de Radu Țîncu la B1 TV.

„Virusul ajunge la nivelul porților de intrare”

Medicul a comentat și afirmația lui Anthony Faucci. Cel care afirmase că vaccinul ne apără de boală, nu de purtarea virusului în sine. „Trebuie explicat un pic ca să înțelegem care este diferența dintre cele două. Sigur că noi intrăm în contact cu virusul, el ajunge la nivelul porților de intrare.

Este vorba de cavitatea nazală și de aici coboară la nivelul căilor respiratorii, unde va infecta celulele și se va multiplica. Aceasta este, dacă vreți, fiziopatologia infecției. În momentul în care avem anticorpi, acești anticorpi vor bloca acea proteină Spike de suprafață. Și virusul nu se va mai putea atașa de celulele umane. Și nu le va mai putea infecta. Astfel încât virusul este în organismul nostru, dar el nu mai are capacitatea să infecteze celulele și să se multiplice.

 


Accesează: