Statistică uluitoare despre campania de vaccinare din Israel. Ce arată datele

Statistică uluitoare despre campania de vaccinare din Israel. Ce arată datele

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, a prezentat o statistică cu privire la eficiența vaccinului anti-coronavirus în Israel.

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, a prezentat o statistică cu privire la eficiența vaccinului anti-coronavirus în Israel. Daniel Funeriu susține că, din 102 de persoane vaccinate, cadre medicale, 98 dintre acestea au avut numărul anticorpilor mai mare ca vindecații de COVID.

„Din 102 persoane (care lucrează în spital) vaccinate cu două doze (Pfizer) în Israel, 98 au avut nivelul anticorpilor mai mare ca vindecații de COVID, şi de 6 până la 20 de ori mai mare ca după prima doză*. Două persoane, din care una cu probleme cunoscute de imunitate, au avut un nivel scăzut de anticorpi.

Rezultatele sunt excepționale. Hai cu vaccinarea.

PS: când mă vaccinez îi arăt eu preşedintelui cine are muşchiu' mai fain :))

* la o săptămână după doza a doua”, scrie fostul ministru al Educației.

Daniel Funeriu susține că vaccinul anti-coronavirus în Israel reprezintă un succes. Datele o confirmă

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare în masă în Israel, rezultatele iniţiale ale unui studiu relevă că vaccinul reduce în mod semnificativ numărul de noi infecţii.

La doar două săptămâni după prima doză de vaccin fabricat de companiile farmaceutice BioNtech şi Pfizer, numărul testelor pentru depistarea coronavirusului cu rezultate pozitive la persoanele cu vârste peste 60 de ani a fost semnificativ mai mic, conform unui studiu realizat de furnizorul de servicii medicale Clalit.

Israel a lansat în urmă cu aproape o lună o campanie de vaccinare „fără precedent” împotriva maladiei COVID-19. Campania a permis deja administrarea primei doze - din cele două necesare - cu vaccinul Pfizer-BioNTech unui număr de peste 2 milioane de persoane din populaţia de 9 milioane de locuitori din Israel, într-o perioadă în care multe ţări occidentale întâmpină dificultăţi în a obţine cantităţi suficiente de doze.

Israelul a obţinut un stoc important de vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus de la gigantul farmaceutic Pfizer în schimbul partajării rapide a datelor medicale aferente efectelor generate de imunizarea populaţiei sale, potrivit unui acord consultat luni de jurnaliştii de la AFP.