Evenimentul ZileiActualitateRestricții sanitare în stațiunea Predeal. Infectările cu SARS-CoV-2 cresc îngrijorător

Restricții sanitare în stațiunea Predeal. Infectările cu SARS-CoV-2 cresc îngrijorător

Restricții sanitare în stațiunea Predeal. Infectările cu SARS-CoV-2 cresc îngrijorător
Stațiunea Predeal, din județul Brașov, a intrat sub restricții sanitare, dat fiind că incidența infectărilor cu coronavirusul a crescut peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile impun restricții împotriva răspândirii coronavirusului în stațiunea Predeal, județul Brașov. Măsura va intra în vigoare începând de marți, la miezul nopții și a fost adoptată deoarece rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricţiile prevăzute de lege. Astfel, restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi. Pe de altă parte, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar pe terase, în aer liber.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal. Informația a fost prezentată de Prefectura județului Bacău. Măsura a fost impusă de faptul că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1.000 de locuitori.

„Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”,  se arată în hotărârea adoptată de CJSU Braşov.

Restricțiile impuse de autoriăți

Astfel, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea. Pentru cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare funcționarea va fi permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese. Astfel, la fiecare masa va fi permisă participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. La Sinaia, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end. Aici au fost luate măsuri, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.

 


Accesează: