Evenimentul ZileiActualitateCOVID-19 la Patriarhia Română. Vasile Bănescu, contaminat cu SARS-CoV-2 după ce s-a vaccinat

COVID-19 la Patriarhia Română. Vasile Bănescu, contaminat cu SARS-CoV-2 după ce s-a vaccinat

COVID-19 la Patriarhia Română. Vasile Bănescu, contaminat cu SARS-CoV-2 după ce s-a vaccinat
Infecție COVID-19 la Patriarhia Română. Totul s-a aflat după ce purtătorul de cuvânt al forului suprem al BOR a anunțat că s-a contaminat cu SARS-CoV-2. Vasile Bănescu a precizat că a pățit-o chiar înainte de rapel.

Infecție COVID-19 la Patriarhia Română. Purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, a anunţat că s-a infectat cu SARS-CoV-2, după ce s-a vaccinat.

El a precizat, sâmbătă, că este bine și că are o formă ușoară a bolii.

Vasile Bănescu  a precizat că s-a contaminat, miercurea trecută, chiar cu o zi înainte de rapel, de la un coleg.

Cu câteva zile în urmă, oficialul Bisericii Ortodoxe Române îndemna populația să se vaccineze.

Același lucru îl susține și acum, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Vasile Bănescu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor referitoare la starea sa de sănătate

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel. M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat. Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a precizat Vasile Bănescu.

Luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis că s-a vaccinat împotriva COVID-19 și că susține „cu toată convingerea” implicarea preoților în informarea credincioșilor cu privire la campania de imunizare.

„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, a transmis, atunci, Vasile Bănescu.

BOR și-a exprimat poziția favorabilă vaccinării

Vasile Bănescu a explicat că Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid iar clericii le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o, în luna ianuarie, de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, se arată într-un comunicat al BOR.


Accesează: