Evenimentul Zilei > Actualitate > Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Cum se va circula în zona Patriarhiei
Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Cum se va circula în zona Patriarhiei

Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Cum se va circula în zona Patriarhiei

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că se vor institui restricţii de circulaţie, sâmbătă seara, în zona Patriarhiei Române pentru Slujba de Înviere.

Poliția rutieră va institui mai multe restricții de circulație în zona Patriarhiei Române, în noaptea de Înviere. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de Brigada Rutieră a Municipiului București.

Conform sursei citate, se vor institui restricţii de circulaţie, sâmbătă seara, în zona Patriarhiei Române pentru Slujba de Înviere.

Astfel, începând cu orele 21,00 și până la 3,30, sâmbătă seara, accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricţionat. Credincioșii ortodocși care doresc să participe la Slujba de Înviere vor avea acces doar dinspre bd. Unirii.

Începând cu ora 23,00 se va realiza accesul în piaţeta Catedralei Patriarhale doar credincioşilor care doresc să participe la Slujba de Înviere. În acest perimetru vor avea voie maxim 500 de persoane care vor participa la slujba religioasă.

Recomandări pentru șoferi

În același context, Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului. Polițiștii le recomandă șoferilor să nu oprească ori să staţioneze în alte locuri decât în cele special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului.

Conducătorii auto sunt îndemnați să îşi păstreze calmul şi să circule cu atenţie sporită, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere.

De asemenea li se recomandă să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite, pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Restricții de Paște 2021

Autoritățile au decis că în noaptea de Înviere se va putea circula fără restricții până la ora 5 dimineața. Credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere, dar vor trebui să respecte celelalte regelemntări impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat, în urmă cu câteva zile, că relaxarea nu va însemna că vor fi permise petrecerile, în cluburi sau la domiciliu. Astfel, la domiciliu, pot veni în vizită cel mult zece invitați, de preferat in aceeași familie.

De asemenea, în cazul în care autoritățile de control vor descoperi petreceri în cluburi sau în alte locații publice, acestea vor fi închise pentru mai multă vreme.