Poliția Rutieră a năpădit pe șoferi. Peste 500 de permise de conducere reținute

Poliția Rutieră a năpădit pe șoferi. Peste 500 de permise de conducere reținute

Sancțiuni contravenționale și permise de conducere reținute record, aplicate de către polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore. Pe parcursul zilei de 9 martie, Poliția Rutieră a sancționat contravențional 8.181 de persoane și a reținut 561 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au aplicat, în 24 de ore, peste 8.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 561 de permise de conducere, dintre care 199 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, relatează Agerpres .

Poliția Rutieră a aplicat peste 8.000 de sancțiuni rutiere și au reținut 561 de permise de conducere

"La data de 9 martie, Poliţia Română a organizat acţiuni rutiere, în toată ţara, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Pe parcursul zilei, poliţiştii au aplicat 8.181 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 178 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi 8.003 reprezentând alte sancţiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comunicatul mai prezintă că au fost constatate 156 de infracţiuni, dintre care 69 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar 15 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.

România se găsește în topul țărilor europene în privința accidentelor rutiere

România este de multă vreme în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere și cu o infrastructură considerată precară și restrânsă. În ciuda unor eforturi ale autorităților în ultimii ani, situația pe șoselele României nu s-a schimbat foarte mult în bine, iar pandemia agravează totul și solicită nervii participanților în trafic. De cele mai multe ori, polițiștii rutieri sunt obligați să constate cazurile înfiorătoare soldate cu imense pierderi materiale și uneori, mai grav, cu pierderi de vieți omenești numeroase.

Respectarea regulilor de circulație este esențială în trafic, mai ales în condițiile traficului din România, dar există suficienți șoferi români teribiliști care zădărnicesc eforturile colective ale multor concetățeni care încearcă să parcurgă în normalitate șoselele din România. Poliția rutieră are o cazuistică foarte bogată în acest sens și este solicitată suplimentar în fiecare perioadă a anului. Condițiile meteo și autoturismele echipate necorespunzător contribuie și ele deosebit de mult la apariția unor evenimente rutiere deosebit de grave.