Restaurantul celebrului bucătar Gordon Ramsay din Londra, asaltat de ocupanți ilegali

Restaurantul celebrului bucătar Gordon Ramsay din Londra, asaltat de ocupanți ilegali

Mai mulți ocupanți ilegali au preluat unul dintre pub-urile din Londra ale celebrului bucătar Gordon Ramsay.

Gordon Ramsay are probleme cu ocupanții ilegali

Mai mulți ocupanți ilegali s-au instalat în pub-ul de 16,1 milioane de dolari al celebrului bucătar Gordon Ramsay. Aceștia au folosit tot ce au găsit în interiorul restaurantului, printre care și  aparatele de bucătărie ale lui Ramsay pentru a se baricada înăuntru.

Fotografii realizate de The Sun îi surprind pe „ocupanții ilegali profesioniști” care s-au instalat în pubul York & Albany, pe care gazda emisiunii "Hell's Kitchen" urma să îl cedeze unor noi parteneri în cadrul unei tranzacții de 13 milioane de lire.

Conform BBC, aceștia ar dori să folosească spațiul pe post de cafenea de artă comunitară.

Ne puteți urmări și pe Google News
ocupanti ilegali

Sursă foto: Instagram

Ce fac autoritățile în acest caz

Două conturi pe Instagram numite Camden Art Cafe și Autonomous Winter Shelter au postat despre un "nou spațiu comunitar ocupat" la hotelul York & Albany. Fotografiile par să arate o parte din interiorul pub-ului amenajat cu mese.

Poliția Metropolitană a declarat că a fost chemată, dar că este "o problemă civilă". În fotografiile făcute înainte ca ferestrele să fie acoperite și mai mult cu scânduri, un ocupant ilegal putea fi văzut dormind pe o canapea în bar înconjurat de gunoaie, relatează The Sun.

Un anunț lipit pe o ușă spunea că grupul are dreptul să ocupe locația, despre care au afirmat că nu este o „clădire rezidențială” și, prin urmare, nu este supusă legislației din 2012 care interzice ocuparea ilegală a unei clădiri rezidențiale.

Semnat de „Ocupanți”, anunțul spunea că întotdeauna este „cel puțin o persoană în ocupare” și pretindea că orice încercare de a intra în incintă fără permisiunea lor este o infracțiune și ar putea duce la închisoare sau amendă.

„Dacă vreți să ne scoateți, va trebui să emiteți o cerere pentru posesie în instanța de judecată a comitatului sau în Înalta Curte", adăuga nota. Ocuparea unei proprietăți non-rezidențiale a unei persoane fără permisiunea lor nu este în sine o infracțiune în Marea Britanie, cu toate că poliția poate interveni dacă ulterior sunt comise infracțiuni, inclusiv deteriorarea proprietății.

Într-o declarație, Poliția Metropolitană a declarat că a fost informată de această situație pe data de 10 aprilie.

„Aceasta este o problemă civilă și, prin urmare, poliția nu a intervenit la proprietate”.

Conform legii din Marea Britanie, ocupanții ilegali, denumiți și squatteur, pot solicita să devină proprietari înregistrați ai unei proprietăți dacă au ocupat-o continuu timp de 10 ani, au acționat ca proprietari pe toată această perioadă și nu au primit anterior permisiunea de a locui acolo de către proprietar.

Gordon Ramsay a avut de luptat pentru acest restaurant

În 2007, Gary Love, regizor de film, a achiziționat dreptul de proprietate asupra acestei clădiri care datează din secolul al XIX-lea și apoi a închiriat-o lui Gordon Ramsay pentru o perioadă de 25 de ani, cu o chirie anuală de 640.000 de lire sterline. Gazda emisiunii "Kitchen Nightmares" a încercat fără succes să se elibereze de acest contract de închiriere într-o bătălie juridică la Înalta Curte în 2015. La sfârșitul anului trecut, proprietatea a fost pusă în vânzare cu un preț de pornire de 13 milioane de lire sterline.