Evenimentul ZileiEconomieRestart la ANOFM! Ordinul ministrului Muncii anunță revoluția în instituție

Restart la ANOFM! Ordinul ministrului Muncii anunță revoluția în instituție

Restart la ANOFM! Ordinul ministrului Muncii anunță revoluția în instituție
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că nu mai tolerează lipsa de rezultate a ANOFM.

Noul șef al instituției are obligația să dea un restart în activitatea agenției, iar primele rezultate sunt așteptate încă din această iarnă! Ca o dovadă că nu glumește, Violeta Alexandru va merge personal la Brașov sâmbătă pentru o conferință la care sunt așteptați să participe 80 de angajatori de pe piața muncii.

„Luni ne vedem cu firme de recrutare. Ne este extraordinar de necesar feedback-ul acestor oameni”, a scris pe Facebook șefa de la „Muncă”, arătând că nu glumește atunci când spune că lucrurile se vor schimba la ANOFM.

În mesajul ei, Violeta Alexandru susține că „România în care dorim să trăim se construiește cu oameni care muncesc cinstit!”.

Despre reorganizarea ANOFM, aceasta va cădea în sarcina noului șef, care va răspunde direct ministrului pentru îndeplinirea sarcinilor trasate. „Agenția va înceta să se/ ne mai păcălească că se ocupă, într-adevăr, de șomeri sau că ar cunoaște nevoile din piață. Acesta este sfârșitul unei perioade atât de benefice financiar doar pentru unii, o perioadă în care liste de șomeri se «plimbă» de la un angajator la altul, o perioadă de congrese, conferințe etc. Și atât!”, promite Alexandru.

Astfel, noul șef de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă trebuie să vină cât mai degrabă cu rezultate, deoarece ministrul Muncii vrea să vadă „rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare în piața muncii. Și la centru, dar și în teritoriu lucrurile se vor schimba. Radical! Instituția are nevoie să fie resetată. Totul transparent. Va rezista cine vrea să facă performanță. Noul Președinte al ANOFM are un termen scurt pentru evaluare internă. Obiectivul principal – conectare la angajatori, recâștigarea încrederii acestora, preluat orice informație relevantă pentru a face această instituție eficientă și credibilă”.


Accesează: