Evenimentul Zilei > Social > Republica Moldova. Fenomenul copiilor abuzați la grădiniță, trecut sub tăcere. Părinții se revoltă din cauza lipsei de atitudine
Republica Moldova. Fenomenul copiilor abuzați la grădiniță, trecut sub tăcere. Părinții se revoltă din cauza lipsei de atitudine

Republica Moldova. Fenomenul copiilor abuzați la grădiniță, trecut sub tăcere. Părinții se revoltă din cauza lipsei de atitudine

Copii abuzați la grădiniță, chiar de către cei care ar trebui să-i îngrijească și educe, un fenomen îngrijorător, care este mult prea puțin mediatizat.

Violența îndreptată asupra copiilor din grădinițe, un fenomen îngrijorător, despre care se vorbește prea puțin. Despre acest subiect scrie siteul zdg.md din Republica Moldova. Jurnaliștii de la sursa citată prezintă cazul lui Daniel, un copil care a fost abuzat fizic.

„Într-o seară, întorcându-se acasă, Daniel i-a spus mamei că nu-i mai place ora de muzică și că nu mai vrea să frecventeze activitățile muzicale din cadrul grădiniței. Conducătoarea muzicală a instituției l-ar fi strâns de gât, ridicat, după care l-ar fi apucat și de cap, și de păr…, i-a mărturisit acesta mamei.

Copilul a fost abuzat la grădiniță, conducerea nu a luat nicio atitudine

Violența în instituțiile de învățământ preșcolar e un fenomen care nu ajunge însă în statisticile Ministerului Educației și nu poate fi demonstrat fără probe.

În drum spre casă, Daniel i-a spus mamei despre felul cum a fost bruscat la grădiniță. Mama, încercând să afle ce s-a întâmplat în realitate, i-a propus lui Daniel să reconstituie cele întâmplate la ora de muzică printr-un joc de rol: mama devenind copilul, iar copilului revenindu-i rolul de conducător muzical”, scrie sursa citată.

„Voiam să-i spun colegului meu Matei să fie liniștit și să o asculte pe dna Svetlana (conducătoarea muzicală), dar ea s-a apropiat de mine și mi-a făcut asta”, explica Daniel imitând cele întâmplate cu el. Martor la cele petrecute cu Daniel ar fi fost educatoarea sa, Natalia Vîjîilă, dar educatoarea nu ar fi intervenit nici chiar atunci când băiatul a început să plângă, lăsând ca incidentul să treacă de la sine. Mama, speriată, și-a anunțat soțul. Cele relatate de băiat au speriat-o.

Părinții au depus plângere la poliție

„Între timp, mă telefonase soțul să întrebe dacă am ajuns acasă, dacă totul e în regulă, așa cum eram și cu celălalt băiețel de câteva luni. I-am spus despre cele povestite de Daniel. El a telefonat directoarea ca să-i ceară socoteală, dar ea a negat cele întâmplate și nici nu a mai revenit cu un apel, ca să înțelegem că vrea să soluționeze cumva acest act de violență”, a povestit mama lui Daniel.

Femeia acuză că nu a existat nicio reacție din partea conducerii grădiniței. Daniel nu a mai mers la grădiniță și a fost foarte afectat de cele întâmplate. Părinții săi au depus o plângere la poliție și vor să-l transfere la o altă grădiniță.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: