Evenimentul Zilei > Social > Reprezentanții HoReCa și Guvernul au bătut palma! Vești bune pentru români
Reprezentanții HoReCa și Guvernul au bătut palma! Vești bune pentru români

Reprezentanții HoReCa și Guvernul au bătut palma! Vești bune pentru români

Dacă plănuiți să călătoriți în țară, certificatul verde digital anti-Covid nu va fi necesar, a declarat Călin Ile, președintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a declarat, marți, după o întrevedere cu premierul Florin Cîțu, că certificatul verde digital anti-Covid nu va fi folosit în călătoriile interne. În schimb, acesta utilizat pentru călătoriile internaționale.

„România își va asuma acest certificat verde digital în ceea ce privește deplasările internaționale, dar pentru deplasările interne se dorește să nu existe restricționare. Să fie vacanță pentru toți.

Odată cu 14 mai și România și-l va asuma pentru deplasările internaționale, dar nu va fi o limitare a călătoriilor interne”, a spus Ile.

„Cel mai bun lucru e să îmbrățișăm vaccinarea în industria noastră. Nu-i putem obliga, dar, pe măsură ce vom fi o industrie sigură, vom putea ridica mai repede restricțiile cu orizontul 1 iunie ca obiectiv comun. Dacă lucrurile merg mai bine, termenul se va devansa. Credem că 1 iunie e o dată viabilă”, a mai precizat Călin Ile.

Luni, premierul Florin Cîţu a declarat că în România nu se va aplica certificatul verde, iar românii vor putea merge în vacanţă fără acest document.

„În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”.

„Începe sezonul de vară. Aş vrea să avem o vacanţă mult mai bună ca anul trecut şi mai sigură şi ne vom asigura (de acest lucru – n.r.) prin măsurile pe care le vom lua şi pe care sunt sigur că şi cei care sunt în industria turismului, în special, le vor respecta anul acesta”, a afirmat el.

Comisia Europeană a propus crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.