Evenimentul Zilei > Sport > Replicile japonezei Osaka, după câștigarea US Open. A făcut senzație!
Replicile japonezei Osaka, după câștigarea US Open. A făcut senzație!

Replicile japonezei Osaka, după câștigarea US Open. A făcut senzație!

Naomi Osaka este noua câștigătoare a turneului US Open. În finală, Osaka și-a zdrobit adversara, pe care nu a lăsat-o să „miște în front”.

La final, tabela de scor a indicat 1-6, 6-3, 6-3, pentru japoneză, ea pornind mai greu la început. După primul set, toată lumea credea că finala va fi adjudecată de jucătoarea din Belarus, Victoria Azarenka care a reușit un prim set de senzație, câștigat cu 6-1. Pe teren, Osaka părea doar o ”figurantă”, greșind minge după minge.

După pauză, japoneza și-a revenit cu greu, Azarenka fiind din nou în avantaj, după primele game-uri, cu 2-0. Crezând că nimic nu o va mai putea opri să câștige finala, sportiva din Belarus s-a încrezut prea mult și a început să greșească, fiind egalată la trei, de Osaka. Din acest moment, japoneza a preluat conducerea, Azarenka fiind tot mai nervoasă de greșelile pe care le-a comis. Jurnaliștii de sport din Statele Unite susțin că Osaka a lovit mingea mult mai puternic, s-a concentrat mai mult și a plimbat-o pe Azarenka pe tot terenul. Setul doi a fost câștigat, în cele din urmă, pe serviciul lui Azarenka, cu 6-3 de către Osaka.

Setul trei a părut cel mai echilibrat. Osaka a început bine, după primele trei game-uri, fiind 2-1, pentru japoneză. Azarenka a avut o scurtă revenire, reușind să se apropie la 4-3 de Osaka, după care a pierdut un game pe serviciul ei, fiind 5-3. Finalul a fost unul scurt, Osaka punctând decisiv.

Finala s-a jucat pe  Arthur Ashe Stadium, unde Naomi Osaka a mai câștigat acest turneu de grand slam, prima oară fiind în 2018, când a reușit un 6-2, 6-4 în fața Serenei Williams. Atunci, finala a fost oprită de câteva ori, după ce Serena Wilimas a avut mai multe runde de scandal cu arbitrul de scaun pentru un avertisment primit pentru indicațiile tehnico-tactice trimise din lojă de antrenorul său, Patrick Mouratoglou. La momentul respectiv, cei prezenți în tribună au fluierat-o la final pe Naomi Osaka, fapt ce a făcut ca japoneza să aibă o criză de plâns.

După finala din 2020, Osaka a fost mult mai savuroasă la conferința de presă, amintind de faptul că partida s-a jucat fără spectatori. „Nu vreau să mai joc finale cu tine! Chiar nu a fost deloc plăcut. A fost un meci foarte greu pentru mine. Este un moment emoționant, pentru că atunci când eram mică te-am urmărit cu ani în urmă cum jucai aici. Așa că doar să joc cu tine este o oportunitate imensă, am învățat mult de la tine și îți mulțiumesc”, a spus Osaka.