Evenimentul Zilei > Justitie > Remus Truică, DEZVĂLUIRI INCENDIARE din interiorul DNA: „Mi s-a cerut să fac DENUNȚURI împotriva lui…”
Remus Truică, DEZVĂLUIRI INCENDIARE din interiorul DNA: „Mi s-a cerut să fac DENUNȚURI împotriva lui…”

Remus Truică, DEZVĂLUIRI INCENDIARE din interiorul DNA: „Mi s-a cerut să fac DENUNȚURI împotriva lui…”

Remus Truică a dezvăluit că DNA i-ar fi cerut să facă mai multe denunțuri împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară.

Omul de afaceri explică pe lang cum lucrează justiția din România, atunci când vine vorba de anchetele interne DNA. "Sunt în mare duşmănie cu ce se întâmplă acum prin justiţie. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în biroul procurorilor nu a prezentat interes pentru faptele investigate. Principala direcţie era domnul Tăriceanu şi finanţările campaniilor electorale. 

Se vorbea de Tăriceanu şi mă făceau să dau orice declaraţie despre dânsul. Finanţările de campanie erau la modul general, orice pot să spun despre acest subiect. Răspunsul meu a fost negativ. Nu am cedat deloc în direcţia dorită de procurori. Nu a fost nimic amical. Mi s-a spus că mă pasc foarte mulţi ani de puşcărie, dar există căi alternative. Denunţuri. Mi s-a propus să fiu martor sub acoperire ca să nu fac puşcărie.

La mine pe lista pentru denunţuri nu a apărut Elena Udrea. S-a pronunţat numele Băsescu, dar ştiau că nu am ce să spun. Mi-a fost teamă când am fost luat pe sus de acasă. Cum să fiu pericol social. După mai multe luni mi-am dat seama cum se lucrează. Trebuie introdusă frica. Unii cedează, eu nu am cedat. Oricine de acolo declara ceva culpabil despre  Tăriceanu, acesta nu mai era inculpat pentru mărturie mincinoasă, ci pentru fapte mult mai grave. Nu doar mie mi s-a cerut denunţ împotriva lui Tăriceanu", a dezvăluit Truică la România TV.