Evenimentul Zilei > Social > Se SCHIMBĂ regulile pentru cumpărătorii de mașini SECOND HAND
Se SCHIMBĂ regulile pentru cumpărătorii de mașini SECOND HAND

Se SCHIMBĂ regulile pentru cumpărătorii de mașini SECOND HAND

MAI a lansat recent un proiect de act normativ pentru schimbarea codului rutier prin obligarea noilor proprietari ai mașinilor cumpărate la mâna a doua să notifice autoritățile despre tranzacție și schimbarea proprietarului mașinii.

Astfel, în cazul aprobării, actul normativ va obliga șoferii să notifice autoritățile despre achiziția unei mașini la mâna a doua, în caz contrar înmatricularea automobilului fiind suspendată automat, informează avocatnet.ro. Mai mult, cel care va circula cu acesta va risca o amendă de până la 2.900 de lei.


„Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat”, prevede propunerea de modificare legislativă, care în prezent nu reglementează suspendarea înmatriculării.


Suspendarea înmatriculării va fi activată dacă achiziția mașinii și implicit schimbarea proprietarului nu sunt anunțate în termen de 90 de zile de la cumpărare, noul proprietar anunțând tranzacția prin transmiterea în evidențele oficiale a noului drept de proprietate. Dacă va fi aprobat de către autorități, proiectul va intra în vigoare din 20 mai 2018.