Reguli mai puțin restrictive în trafic. Șoferii avantajați de noua lege

Reguli mai puțin restrictive în trafic. Șoferii avantajați de noua lege Sursa foto: arhiva EVZ

Posesorii de permise pentru categoriile AM, A1, A2 și A vor avea reguli mai puțin restrictive în trafic. Astfel, motocicliștii, tractoriștii și vatmanii nu vor  mai fi nevoiți să dețină triunghiuri reflectorizante, truse de prim ajutor și extinctoare. Legea a fost promulgată de Președintele Klaus Iohannis.

Reguli mai relaxate în trafic. Șoferii vizați de noua lege

Legea promulgată de Președintele României elimină obligația posesorilor de permise AM, A1, A2 și A de a avea triunghiuri reflectorizante, truse de prim ajutor și extinctoare.

Legea completează articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

Reguli șoferi trafic

Sursa foto: Arhiva EVZ

Tramvaie fără stingător de incendiu

Potrivit noilor norme, vatmanii  vor putea circula fără stingătoarele de incendiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, se arată în legea promulgată marți.

Camera Deputaţilor a adoptat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

Trusa medicală este

Sursa foto: Arhiva EVz

Reguli noi în trafic. Autovehiculele care vor putea fi conduse fără a fi dotate cu un kit de siguranță

Până la promulgarea acestei legi, Codul Rutier prevedea ca toate vehiculele care circulă pe drumurile publice din România să fie dotate cu un kit de siguranță. Acesta era alcătuit din trusă medicală, stingător, 2 triunghiuri reflectorizante și vestă reflectorizantă. Aceasta din urmă era obligatorie pentru șoferii care conduc vehicule de peste 3.5 tone.

Noua lege stabilește ca șoferii de mopede, motociclete, tramvaie și tractoare să poată circula fără aceste elemente de siguranță. Potrivit Codului Rutier, trusa de prim ajutor trebuie înlocuită la o anumită perioadă de timp.