Evenimentul Zilei > Actualitate > Regia de Transport Timișoara a devenit societate pe acțiuni
Regia de Transport Timișoara a devenit societate pe acțiuni

Regia de Transport Timișoara a devenit societate pe acțiuni

La Timișoara a fost desființată, vineri, Regia Autonomă de Transport, și înlocuită cu o societate comercială cu nume repetitiv. Societatea Comercială Societatea de Transport Public Timișoara SA a fost constituită pentru ca să poată accesa proiecte pe fonduri europene.

Noua structură se numește SC Societatea de Transport Public Timișoara SA – STPT, iar capitalul social pus de Primăria Timișoara este de 3 milioane de lei. Până în data de 31 octombrie, noua structură trebuie să aibă un plan de afaceri și un plan de dezvoltare, care să menționeze inclusiv sursele de finanțare.  Anul acesta, veniturile noii societăți sunt estimate la aproape 104 milioane de lei, din care două trimi, respectiv 66,9 milioane de lei provin din subvențiile de la primărie. Conform bugetului aprobat, noua societate comercială ar trebui să vândă bilete și abonamente în valoare de 26,5 milioane de lei anul acesta, iar alte 3,4 milioane de lei le-ar încasa din servicii, ITP, închirieri spații reclamă, utilaje, avize sau alte lucrări.

„Schimbarea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice. Printre obiectivele principale ale Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 se numără şi crearea unui sistem de transport care să sprijine progresul economic, să consolideze competitivitatea și să ofere servicii de mobilitate de înaltă calitate”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.