Evenimentul Zilei > Social > Regele Mihai. Avem POZA-DOCUMENT cu monarhul alături de preotul care i-a dat ultima Împărtășanie. FOTO ÎN ARTICOL
Regele Mihai. Avem POZA-DOCUMENT cu monarhul alături de preotul care i-a dat ultima Împărtășanie. FOTO ÎN ARTICOL

Regele Mihai. Avem POZA-DOCUMENT cu monarhul alături de preotul care i-a dat ultima Împărtășanie. FOTO ÎN ARTICOL

Fotografie document a Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională, realizată pe 15 martie 1998, la Paris, când arhimandritul Iosif a fost hirotonisit arhiepiscop pentru Europa Occidentală și Meridională. La masa de după sfântul serviciu erau Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana, în stânga Regelui fiind IPS Iosif. Acum, potrivit comunicatului Casei Regale, IPS Iosif ” a fost la reședința din Elveția, în mai multe rânduri, și a dat împărtășanie Regelui nostru.”

IPS Iosif, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională, apare în mai multe comunicate ale Casei Regale din ultima perioadă, după ce starea de sănătate a Majestății Sale s-a înrăutățit. Arhiereul este de mulți ani un apropiat al Regelui Mihai, în 1998, Regele și Regina onorând slujba de hirotonire a sa ca arhiepiscop. Păstrarea legăturii Regelui cu parohiile din străinătate subordonate BOR este unul dintre semnele respectului pentru credința ortodoxă manifestat de-a lungul vieții sale, chiar și după plecarea în exil.

Slujba din 1998 a fost oficiată de 12 prelați ai Bisericii Ortodoxe Române la Catedrala Ortodoxă Greacă Sfântul Ștefan, din Paris.

Arhiepiscopia pentru Europa Occidentală a fost ridicată la rangul de Mitropolie în 2001, arhiepiscopul Iosif devenind mitropolit.

El are în subordine parohiile românești din Elveția, mai exact din Geneva și Lausanne, apropiate de Aubonne, unde se află reședința în care este acum Regele Mihai.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News