Dar, au existat și unele regine care au reușit să atingă un nivel de notorietate care astăzi le-ar asigura un loc de frunte în ziarele tabloide, pe rețelele de socializare și la TV.

Un astfel de exemplu este regina Elgiva.

După încoronare a din 955, tânărul rege Eadwig s-a căsătorit cu Elgiva (Ælfgifu).

Unirea lor avea să devină una dintre cele mai controversate căsătorii regale din Anglia secolului al X-lea.

Aflăm pentru prima dată de existența Elgivei în noiembrie 955 d.Hr., la încoronarea regelui Eadwig, de 15 ani, cunoscut și sub numele de Edwy sau Edwin.

Eadwig era fiul regretatului Sf. Aelfgifu din Shaftesbury.

Plictisit să-i asculte pe consilierii săi și oficialii bisericii discutând despre politică, tânărul s-a strecurat afară din sala unde avea loc ceremonia încoronării.

Din nefericire pentru Eadwig, s-a observat repede absența sa și au fost trimiși doi bărbați în vârstă – Episcopul de Lichfield și Dunstan, Abatele din Glastonbury – să-l caute.

L-au găsit în pat cu două femei: o nobilă numită Aethelgifu și fiica ei Elgiva, care erau dintr-o familie influentă din Wessex.

Nu trebuie să fii psiholog pentru a suspecta că se întâmplă ceva freudian în acel pat și că Eadwig ar fi putut avea complexul Oedip.

Acestea fiind spuse, nu este chiar clar din relatări dacă mama a fost prezentă doar pentru a-i încuraja pe Eadwig și Elgiva să se cunoască mai bine sau dacă se desfătau în trei.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric