Evenimentul Zilei > Actualitate > Regata Marilor Veliere la Constanța. Mii de vizitatori, competiții marinărești și petreceri
Regata Marilor Veliere la Constanța. Mii de vizitatori, competiții marinărești și petreceri

Regata Marilor Veliere la Constanța. Mii de vizitatori, competiții marinărești și petreceri

A doua ediție a Regatei Marilor Veliere, care se desfășoară la Constanța în perioada 8-11 septembrie, a transformat Terminalul de Pasageri al portul într-un spațiu neîncăpător pentru localnicii și turiștii veniți să vadă cele mai spectaculoase nave cu pânze din lume.

Aproape 20.000 de vizitatori au trecut ieri prin portul Constanța în prima zi a Regatei Marilor Veliere, iar astăzi numărul curioșilor, dornici să ajungă la bordul impresionantelor veliere a crescut, potrivit organizatorilor. Navele pot fi vizitate gratuit, zilnic de la 10,00 la 20,00 iar duminică, în ultima zi a Regatei, până la ora 12,00. România participă la Regata Marilor Veliere 2016 cu două nave, Adornate și Mircea, însă Rusia este cea care domină competiția cu nu mai puțin de șapte veliere. Spania, Polonia și Bulgaria completează lista celor 13 nave prezente în Portul Constanța.

Foarte mulți turiști în portul Constanța, aflați în vacanța la mare și veniți special să admire velierele. “Imi plac navele cu pânze pentru că sunt mai vechi, nu e așa de multă tehnică în ele. Le admir cu plăcere”, spune un turist din Germania. Iar o femeie din Râmnicu Vâlcea este “impresionantă de mărimea velierelor, de uniforma marinarilor, totul e alb, e frumos, avem ce vedea aici”. Un copil de 10 ani iubește marinarii și navele în general dar “ cel mai mult îmi place bricul Mircea”. Organizatorul român al evenimentului, Alin Vintilă, spune că astăzi au avut loc diverse competiții sportive între echipaje. După amiază va fi o paradă a marinarilor din port până în piața Ovidiu. Iar seara, concert cu Vunk și Corina.

Mâine, pe lângă vizitarea navelor, și concertele susținute pe scena din Terminalul de pasageri de trupa Vega, Ligia Hojda și Loredana, la ora 23,00 are loc ceremonia de închidere a Regatei cu  jocuri de artificii și lumini. Regata Marilor Veliere se termină duminică la ora 17,00 când cele 13 veliere vor porni în paradă, cu pânzele deschise, în paralel cu țărmul, până la Mamaia. Apoi se vor alinia în prima cursă către Novorosisk. De acolo se vor întrece spre Soci iar a treia cursa se încheie pe 4 octombrie la Varna, în Bulgaria. Organizatorul roman al evenimentului, Alin Vintilă , spune ca numai pe partea constănțeană, bugetul Regatei este de 300.000 de euro, o parte din bani, contribuția municipalității fiind de 100.000 de euro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: