REŢETE FALSIFICATE ŞI LA GIURGIU. Un medic psihiatru şi un patron au fost reţinuţi

REŢETE FALSIFICATE ŞI LA GIURGIU. Un medic psihiatru şi un patron au fost reţinuţi

La doar două zile după ce, în Bucureşti, au fost prinşi 22 de medici şi farmacişti, o altă reţea de falsificare a reţetelor a fost descoperită de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu. Aceştia au reţinut un medic psihiatru şi un patron de firmă implicaţi în obţinerea în mod fraudulos şi decontarea mai multor reţete de prescripţie medicală fictive sau falsificate. sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au probat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale şi a unui medic psihiatru din Giurgiu, care sunt suspectaţi că au

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, au probat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale şi a unui medic psihiatru din Giurgiu. Cei doi sunt suspectaţi că au obţinut, în mod fraudulos, decontarea mai multor reţete de prescripţie medicală fictive sau falsificate.

În această dimineaţă a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa lui S. C., din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, administratorul societăţii comerciale care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor farmaceutice.

În urma percheziţiei efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri şi tehnică IT, despre care sunt indicii că au fost folosite la comiterea de infracţiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administratorul societăţii comerciale este suspectat că, în perioada 2011- iunie 2012, în timpul derulării mai multor contracte de furnizare de medicamente, a indus în eroare partenerii contractuali cu privire la eliberarea medicamentelor compensate către pacienţii asiguraţi. Patronul se folosea de reţete de prescripţie medicală despre care există indicii că au fost falsificate de medicul Ş.D. şi de asistentele cabinetului medical individual al acestuia. Astfel, prin intermediul angajaţilor celor două puncte de lucru ale farmaciei din municipiul Giurgiu, patronul făcea decontări lunare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Prin această metodă, administratorul şi cimplicii săi au obţinut fraudulos decontarea contravalorii medicamentelor menţionate în reţete, care în realitate nu au fost eliberate de farmacii persoanelor asigurate. Prejudiciu cauzat se ridică la 124.102,05 de lei. Din datele anchetatorilor reiese că acesta a obţinut aprobarea pentru decontarea a încă 121.780,10 de lei, sumă care nu a fost încă plătită.

Medicul şi administratorul firmei sunt cercetaţi în stare de reţinere, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, urmând ca în cursul zilei de astăzi aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.