Reduceri la ofertele last-minute de Crăciun

Reduceri la ofertele last-minute de Crăciun

Dacă încă nu v-aţi decis unde să petreceţi Crăciunul, puteţi opta pentru o vacanţă stabilită ultima sută de metri.

Românilor le place să petreacă Revelionul cu fast, departe de casă. În schimb, de Crăciun, preferă să se delecteze cu cârnaţi şi turte acasă, alături de familie. De aceea, hotelierii care mai au camere libere pentru intervalul 23-28 decembrie 2010 se bat în oferte.

Urmând modelul comercianţilor, hotelierii au adoptat sintagma ''plăteşti trei şi stai patru nopţi''. Este şi cazul administratorilor unui hotel de trei stele din Dumbrăveni, Sibiu, care aşteaptă încă 15 clienţi pentru a-şi ocupa locurile libere. Un sejur de cinci zile/patru nopţi costă 550 de lei, sumă care acoperă pensiunea completă, plus câteva momente deosebite, cum ar fi împodobirea bradului, cina festivă, program de colinde, plimbări cu sania sau petrecere cu porc la proţap şi ţuică fiartă.

Alţi operatori din Buşteni aplică aceeaşi strategie de atragere a clienţilor. De exemplu, un pachet de cinci zile/patru nopţi de cazare într-o garsonieră pentru doi adulţi şi doi copii costă 330 de lei. Dacă optează pentru a se caza într-un apartament, preţul creşte la 480 de lei, însă aici încap mai multe persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un sejur cu pensiune completă în perioada 23-25 decembrie la o vilă cotată la trei stele din staţiunea balneoclimaterică Balvanyos, Covasna, costă 410 lei/persoană. Cei care vor ocupa cele opt locuri rămase libere vor primi, alături de ceilalţi vizitatori, cadouri de la Moş Crăciun.

Crăciun în familie

Operatorii de turism din Poiana Braşov, Bran şi Predeal afişează tarife mai mari, însă şi pensiunile şi hotelurile au mai multe stele pe frontispiciu. Astfel, o vacanţă de patru zile Acasă la Dracula, la patru stele, costă 690 de euro/persoană (peste 2.953 de lei). Preţul include cazare, mic dejun şi cina festivă. Pentru copiii cu vârsta de până la patru ani se plăteşte doar patul solicitat suplimentar, iar pentru cei cu vârste curpinse între 4 şi 12 ani se aplică reduceri de 30-40% din valoarea pachetului pentru un adult.

O altă ofertă croită pentru familii cu copii este şi cea a unui hotel de aceeaşi categorie din Predeal. Aici, un sejur de două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, cina festivă în seara de ajun şi masa festivă de Crăciun costă 99 de euro/persoană. Preţul iniţial era de 199 de euro/persoană. Copii sub 7 ani stau gratis, iar pentru cei care au cel mult 12 ani părinţii plătesc 50 de euro. De asemenea, clienţii au acces gratuit la saună.

Tot cu 99 de euro poate fi achiziţionat şi un pachet turistic de două nopţi de cazare cu demipensiune, la un hotel de patru stele situat în Rădăuţi.