Evenimentul Zilei > Actualitate > „Record” mondial! Țara cu un singur caz de coronavirus este…
„Record” mondial! Țara cu un singur caz de coronavirus este…

„Record” mondial! Țara cu un singur caz de coronavirus este…

La nivel mondial se înregistrează peste 16 milioane de cazuri de infectare cu coronovirus. O singură țară din lume are doar un suspect.

Coreea de Nord a raportat primul caz suspect de coronavirus din țară. Agenția de știri de stat KCNA a declarat că o persoană care fugit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani, s-a întors săptămâna trecută peste linia de demarcație având simptome tip Covid-19, transmite BBC.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat o întâlnire de urgență cu oficiali de top, impunând o blocadă totală în orașul de frontieră Kaesong. Liderul Coreei de Nord, a spus anterior că nu are cazuri Covid-19, dar analiștii spun că acest lucru este puțin probabil.

„Un eveniment nefericit s-a petrecut în orașul Kaesong, în cazul unui fugar plecat spre Coreea de Sud în urmă cu trei ani, o persoană care este suspectată că a fost infectată cu virusul covid a revenit pe 19 iulie după ce a trecut ilegal linia de demarcație”, a transmis agenția oficială de știri nord-coreeană KCNA.

La întâlnirea Biroului Politic de sâmbătă, Kim Jong-un a ordonat instituirea unui „sistem de urgență maximă” pentru a bloca virusul. KCNA a adăugat că liderul nord-coreean  Kim a lansat, de asemenea, o anchetă cu privire la modul în care persoana a reușit să treacă granița puternic fortificată, avertizându-i pe cei responsabili că va fi administrată „o pedeapsă severă”.

În același timp, în ultimele zile, Coreea de Sud nu a raportat nicio trecere ilegală a frontierei demilitarizate. În țara vecină se înregistrează peste 14.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Coreea de Nord și-a închis granițele și a izolat mii de oameni în urmă cu șase luni, în timp ce virusul a măturat populația pe tot globul. La începutul acestei luni, Kim Jong-un a salutat „succesul strălucitor” al țării sale în combaterea pandemiei mondiale cu Covid-19.

Generalul american Robert Abrams, șeful forțelor militare americane din Coreea de Sud, a declarat că nu este adevărat că Coreea de Nord nu are cazuri de virus.”Pot să vă spun că este o afirmație falsă și mă bazez pe toate informațiile pe care le-am primit și lucrurile pe care le-am văzut”, a spus el într-un interviu comun cu site-urile de știri CNN și VOA. Cu toate acestea, a spus că nu poate spune exact câte cazuri sunt și nu a putut preciza de unde provin informațiile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: