„În privinţa moţiunii de cenzură, concluzia nu este numai a noastră, noi am avut întâlniri şi cu membrii de partid şi cu oameni de afaceri. Este evident, Guvernul a greşit şi este evident că această revoluţie fiscală nu este bună pentru România nici pe termen scurt, nici pe termen mediu, mai ales pe termen lung şi, de aceea, această greşeală trebuie sancţionată într-o formă sau alta. Dincolo de a da un răspuns ce vom face cu moţiunea de cenzură, este evident că vom fi alături şi vom încerca să atragem alături orice formaţiune politică ce este doritoare de a stopa acest lucru care este, din punctul nostru de vedere, nociv pentru mediul de afaceri şi pentru salariaţi. Mâine vom gândi ce facem, vom discuta cu ceilalţi colegi şi vom analiza, nu am văzut până astăzi textul moţiunii de cenzură”, a declarat Daniel Constantin, după negocierile cu Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu, citat de Agerpres.

Liderul Pro România a precizat, însă, că nu este „'favorabil”' ideii de a schimba un premier cu un altul de la alt partid.

„Am accentuat un lucru că nu suntem favorabili ideii de a schimba un ministru sau un prim-ministru cu alt ministru sau prim-ministru de la alt partid. Partidul Pro România doreşte o schimbare profundă şi atunci cred că este important să spunem tuturor forţelor politice din Parlament că putem colabora cu oricine atât timp cât se doreşte o schimbare profundă în modalitatea de funcţionare a statului”, a explicat Constantin. 

Chinurile PNL în negocierea MOȚIUNII de CENZURĂ împotriva Guvernului Tudose. Atmosferă tensionată în Parlament

El a mai spus că a prezentat liberalilor propunerile de modificare a legilor electorale, menţionând că Pro România este deschis la colaborare cu orice partid pentru binele României. 

„Pro România – noi nu dorim să intrăm mâine la guvernare. Suntem preocupaţi de ceea ce înseamnă o alternativă credibilă pentru cetăţeni, nu doar o schimbare de formă. (…) Azi am făcut un pas important, şi anume noi am spus ce vrem să facem cu reforma noastră pe care Pro România o propune, am prezentat aceste idei, m-am bucurat că la prima vedere sunt idei pe care le îmbrăţişează şi PNL, dânşii au prezentat de asemenea câteva proiecte pe care le au pe perioada următoare şi, cu siguranţă, vom colabora la nivel parlamentar. Sunt chestiuni punctuale”, a subliniat el. 

Parlamentarii Pro România nu susțin moțiunea de cenzură inițiată de liberali, au anunțat marți co-președinții formațiunii, Victor Ponta și Daniel Constantin, care au argumentat că schimbarea Guvernului în aceste momente nu aduce niciun beneficiu țării.

"Nu votăm moțiunea, chiar nu am înțeles de ce o fac. (…) Am discutat între noi ce câștigă România cu moțiunea de cenzură a PNL și nu am reușit să găsim un răspuns pozitiv. Nimic nu se câștigă, eventual o nouă criză politică. Și ne gândim cu toții dacă nu cumva schimbarea Guvernului Tudose e de fapt o criză care să ne aducă unde am fost și în vară. S-a mai schimbat un guvern și a fost mai bine?", a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Te-ar putea interesa și: