Evenimentul ZileiActualitateReacția UNPR după ultimele informații privind moartea lui Gigină

Reacția UNPR după ultimele informații privind moartea lui Gigină

Reacția UNPR după ultimele informații privind moartea lui Gigină
Uniunea Națională pentru Progresul României a emis un comunicat de presă prin care se dorește lămurirea zvonurilor legate de moartea polițistului motociclist Bogdan Gigină.

EvZ publică integral dreptul la replică oferit de UNPR.

„Referitor la informațiile publicate în legătură cu dosarul accidentului din 20 octombrie 2015, facem următoarele precizări:

Datele publicate reprezintă o dezinformare de la cap la coadă și nu au nicio legătură cu ziua și momentul accidentului. După cum se cunoaște, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

În rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Tot din rechizitoriu reiese că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri. Pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să publicați acest drept la replică”, se arată în comunicatul emis de Uniunea Națională pentru Progresul României.


Accesează: