"Nu prim-ministrul decide când şi ce se cercetează sau ce se analizează. Avem o instituţie care are acum, din punctul meu de vedere, un cadru de funcţionare foarte clar – CNATDCU, care are o procedură şi care trebuie să aplice procedura respectivă. Cred că acolo puteţi găsi genul acesta de răspunsuri", a declarat Dacian Cioloş. 
 

Aseară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre posibilul plagiat în cazul lucrării sale de doctorat, a subliniat că nu are motive de îngrijorare şi că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă. 

"Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci am plecat destul de lămurit din discuţie", a spus şeful statului. 

El a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă. 

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, Iohannis a răspuns: "Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată cel puţin nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură se poate relua discuţia, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare". 

Universitatea de Vest din Timișoara, unde Laura Codruța Kovesi și-a susținut teza de doctorat trebuie să se pronunțe zilele acestea dacă lucrarea a fost plagiată sau nu. 

 

Te-ar putea interesa și: