Răzvan Burleanu vrea mai mulți jucători români pe teren. Noua regulă impusă în SuperLiga

Răzvan Burleanu vrea mai mulți jucători români pe teren. Noua regulă impusă în SuperLiga Răzvan Burleanu pregătește o nouă regulă începând cu anul viitor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Răzvan Burleanu vine cu o nouă regulă pe care trebuie să o respecte cluburile de fotbal din România. Președintele Federației Române de Fotbal vrea să încurajeze și mai mult folosirea jucătorilor români în timpul partidelor din SuperLiga.

Răzvan Burleanu pregătește o nouă regulă pentru fotbalul din România. Președintele FRF își dorește să promoveze mai mulți tineri români la echipele din campionat.

Răzvan Burleanu anunță schimbări în fotbalul din țară

Răzvan Burleanu vrea ca, din sezonul viitor, cluburile de fotbal din Ligile I și II să fie nevoite să aibă pe teren minimum cinci jucători crescuți „la nivel național” sau care sunt eligibili pentru naționalele României, pe toată durata meciului.

Cluburile de fotbal care nu respectă regula vor fi amendate de Federația Română de Fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propunerea lui Răzvan Burleanu ar urma să ducă la promovarea unui număr mai mare de tineri jucători.

Răzvan Burleanu, România U21

Pentru a fi eligibil, fotbalistul trebuie să fi petrecut trei ani în cadrul unui club din România

Răzvan Burleanu explică și ce înseamnă jucător format la „nivel național”:

„Trebuie să fie pe teren minimum cinci jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut trei ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani. Ca să mărim baza de selecție a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formați în străinătate, care nu sunt formați la nivel național, dar sunt eligibili pentru naționalele României”, a explicat acesta, potrivit gsp.ro.

Răzvan Burleanu a pregătit și sancțiuni pentru cluburile care nu respectă regula

Răzvan Burleanu a explicat cum vor fi sancționate cluburile care nu respectă noua regulă începând cu sezonul viitor:

„Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene primesc niște plăți de solidaritate. Mecanismul din România este mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă în cupele europene.

Am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor. Ne raportăm la cele mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în această ierarhie. Dacă un club profesionist se află în primele 20 de pe această listă, dar nu aplică această regulă, să aibă cinci jucători formați la nivel național pe teren în același timp, pe tot parcursul meciului, va fi sancționat financiar”, a declarat acesta.

Răzvan Burleanu spune că vor exista fonduri guvernamentale care să susțină academiile de fotbal:

„În momentul de față, nu am mers atât de departe. Ne-am uitat către plățile de solidaritate, care să se ducă în academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o deblocăm alături de guvern, se referă la niște fonduri guvernamentale. Atunci, cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se pot conecta la aceste fonduri guvernamentale pentru propriile academii”, a mai spus președintele FRF.