Războiul din Ucraina. Vladimir Putin ar putea lansa arma nucleară în orice moment: „Lumea ar trebui să ia în serios amenințările”

Războiul din Ucraina. Vladimir Putin ar putea lansa arma nucleară în orice moment: „Lumea ar trebui să ia în serios amenințările”

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale din Ucraina, a declarat că amenințările lui Vladimir Putin nu trebuie luate în glumă și că liderul de la Kremlin ar putea lansa arme nucleare în orice moment.

Mihailo Podoliak a declarat că amenințările făcute de Vladimir Putin pot să devină realitate și că oamenii trebuie să fie precauți. Acesta a mărturisit că liderul de la Kremlin este instabil psihic și că există șanse de a lansa armele nucleare.

Potrivit lui Podoliak, trebuie făcut în prealabil un protocol de acțiune, pentru că „Rusia actuală este ca o persoană imprevizibilă și instabilă din punct de vedere psihologic”. „Lumea ar trebui să ia în serios amenințările Federației Ruse. Vedeți, este ca în cazul oamenilor imprevizibili și instabili psihologic şi emoțional… Aşa arată Rusia, ca o persoană cu spume la gură, care aleargă pe jumătate goală și amenință cu un cuțit ruginit” – a menţionat consilierul.

Acesta a mai declarat că Rusia „încă poate ceda nervos”, iar asta va duce la acțiuni neprevăzute, inclusiv la lansarea de arme nucleare. „Este nevoie de o abordare responsabilă, pentru că Rusia are, totuşi, arme nucleare. Țările europene, Statele Unite ale Americii trebuie să pregătească în prealabil un protocol de acțiuni, inclusiv preventiv, dacă acești tipi cedează nervos și aleargă, cu pantalonii uzi, să apese butonul”, a adăugat Mihailo Podoliak, citat de rbc.ua.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin va lansa armele nucleare?

Și directorul serviciului de informații naționale al SUA, Avril Haines, este convins că Vladimir Putin ar fi în stare să folosească armele nucleare dacă ar pierde războiul.

Sursa foto:  Victority | Dreamstime.com

Avril Haines a tras un semnal de alarmă în urma unei evaluări a șefilor serviciilor de informații despre amenințările la nivel mondial. Vladimir Putin poate în orice moment să treacă la mobilizarea completă, impunerea legii marțiale sau utilizarea armelor nucleare.

„Credem că percepția lui Putin despre o amenințare existențială ar putea fi cazul în care el percepe că pierde războiul din Ucraina și că NATO, de fapt, fie intervine, fie este pe cale să intervină în acest context, ceea ce în mod evident contribuie la percepția că el este pe cale să piardă războiul din Ucraina”, a declarat directorul serviciului de informații naționale al SUA, Avril Haines.

„Există o mulțime de lucruri pe care le-ar face în contextul escaladării înainte de a ajunge la arme nucleare”, a mai spus Haines.