Evenimentul Zilei > International > Al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Rachetele sunt ceva OBIȘNUIT, se lansează ZILNIC. „ZONA ZERO” de pe Terra
Al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Rachetele sunt ceva OBIȘNUIT, se lansează ZILNIC. „ZONA ZERO” de pe Terra

Al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Rachetele sunt ceva OBIȘNUIT, se lansează ZILNIC. „ZONA ZERO” de pe Terra

Să fie acesta începutul celui de-al treliea război mondial? Armata israeliană a anunţat duminică faptul că o rachetă lansată din Siria a fost interceptată în partea Platoului Golan ocupată de Israel.

„O rachetă lansată spre nordul Platoului Golan a fost interceptată de sistemul de apărare aeriană Iron Dome”, a transmis armata israeliană într-un comunicat. O purtătoare de cuvânt a armatei a precizat apoi pentru AFP că racheta a fost lansată din Siria.

Israelul, oficial în stare de război cu Siria, ocupă din 1967 cea mai mare parte a Platoului Golan, pe care a anexat-o în 1981. Această anexare nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.

Cu puţin timp înainte de lansarea acestei rachete, apărarea antiaeriană siriană a anunţat că a ripostat duminică la raiduri „israeliene” în sudul Siriei, au relatat mass-media de stat citând o sursă militară.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară aflată în război, a transmis la rândul său că raiduri israeliene au vizat sudul capitalei Damasc.

Zona luată ca ţintă se situează în sudul Damascului, în apropiere de sectorul Kesswa, unde se află depozite (de arme) ale Hezbollah, precum şi combatanţi iranieni, dar nu este clar deocamdată dacă ei au fost vizaţi”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Armata israeliană a atacat în mai multe rânduri în ultimii ani ţinte ale Iranului şi ale aliatului acestuia, Hezbollah-ul libanez, în Siria. Aceşti doi mari inamici ai Israelului au ajutat regimul lui Bashar al-Assad să îi contracareze pe rebeli şi pe jihadişti în cursul războiului civil, scrie Agerpres.