„Vom mai aștepta un pct de vedere de la Consiliul Superior al Magistraturii, dar se pare că CSM era ocupat să modifice legea Agenției Naționale de Integritate, uzurpând atribuțiile Ministerului Justiției și trimițând direct la Senat proiectul de lege”, a declarat ministrul Justiției.

„Este de datoria mea să apăr atribuțiile și reputația Ministerului Justiției”, a mai declarat Ana Birchall.

„Am cerut CSM să ne trimită de urgență punctul de vedere, dacă nu o să dau publicității analiza pe baza punctelor de vedere ale asociațiilor profesionale care ni le-au trimis deja”, a mai spus ministrul.

„În legătură cu discuția – și cu manipulările apărute în spațiul public – privind Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), hai să ne uităm la articolul 88 indice 1 alineat 2: „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție își păstrează competența de urmărire penală și în situația în care, alături de persoanele prevăzute la alin. (1), sunt cercetate și alte persoane”, a mai spus Ana Birchall.

Reamintim că marți, după ce ședința de Plen a CSM nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum, pentru a cincea oară, șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunțat că vrea modificarea legislației care reglementează modalitatea în care se desfășoară lucrările Plenului și sancționarea membrilor CSM care lipsesc nejustificat.

Mai mult, potrivit unor surse judiciare, o parte dintre membrii CSM intenţionează să ceară revocarea Liei Savonea din funcţia de preşedinte al instituţiei, fiind nemulţumiţi de modul în care sunt convocate şedinţele de plen, emiterea unor comunicate de presă în numele membrilor CSM sau numirea Adinei Florea la şefia SIIJ.

Citește întreaga desfășurare a scandalului Birchall-Savonea:

Scandal în Justiție. CSM, răspuns acid pentru Ana Birchall

Conflict deschis între ministrul Justiției și șefa CSM

Scandal uriaș în Justiție. CSM reacționează cu un comunicat fără precedent

Te-ar putea interesa și: