Război în Israel, ziua 145. Biden îl avertizează pe Netanyahu: Israelul riscă să piardă sprijinul internațional

Război în Israel, ziua 145. Biden îl avertizează pe Netanyahu: Israelul riscă să piardă sprijinul internațional Sursă foto: platforma X

Război în Israel, ziua 145. Joe Biden i-a transmis lui Benjamin Netanyahu că sunt prea mulți oameni nevinovați uciși. Iar dacă acest lucru va continua vor pierde sprijinul internațional, iar acesta nu este în interesul israelienilor.

Război în Israel, ziua 145. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns la remarcile lui Joe Biden, în care a spus că uciderea de vieți nevinovate în Gaza va duce Israelul să piardă sprijinul internațional, spunând că majoritatea publicului american sprijină Israelul.

„Avem câteva reuşite, iar un sondaj Harvard-Harris, arată că 82% din publicul american susține Israelul și nu Hamas”, a spus Netanyahu.

Război în Israel. Biden îl avertizează pe Netanyahu

Joe Biden a declarat marți seara că „sunt prea mulți oameni nevinovați uciși. Israelul se bucură de un sprijin larg de la majoritatea națiunilor. Dar dacă acest lucru va continua, ei vor pierde sprijinul internațional, iar acest lucru nu este în interesul israelienilor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administratoarea USAID, Samantha Power, a sosit în Israel după prima etapă a călătoriei ei în Iordania. Ea a fost primită de ambasadorul SUA în Israel, Jack Lew, unde au discutat despre  eforturilor de a asigura eliberarea ostaticilor.

Image

Război în Israel. Sursa foto: twitter (X)

Ministerului Sănătății Hamas: Mii de bebeluși şi femei însărcinate, în pericol

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății Hamas a avertizat că mii de bebeluși şi femei însărcinate sunt în pericol. Ashraf al-Qedra, a raportat că doi sugari care au fost tratați la spitalul Kamal Adwan din nordul Gazei au fost declarați morți. Potrivit acestuia, au murit de deshidratare.

Al-Qedra a adăugat că mii de bebeluși și femei însărcinate din Gaza sunt în pericol de deshidratare și că 120 de pacienți trebuie evacuați imediat de la spitalul Nasser din Khan Yunis în alte spitale.

O cameră distrusă în spitalul Nasser din Khan Yunis.Război în Israel. O cameră distrusă în spitalul Nasser din Khan Yunis.

Hezbollah va opri focul dacă Hamas acceptă armistițiul în Gaza

Hezbollah-ul libanez va opri focul asupra Israelului dacă aliatul său palestinian Hamas este de acord cu o propunere de armistițiu cu Israelul în Gaza. Dar cu excepția cazului în care forțele israeliene continuă să bombardeze Libanul, au declarat marți pentru Reuters două surse familiare cu gândirea Hezbollah-ului.

„În momentul în care Hamas își anunță aprobarea armistițiului și în momentul declarării armistițiului, Hezbollah va adera la armistițiu și va opri imediat operațiunile în sud, așa cum s-a întâmplat data trecută”, au spus sursele.

Dar dacă Israelul va continua să bombardeze Libanul, Hezbollah nu ar ezita să continue luptele, au spus ambele surse. Biroul de presă Hezbollah nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Israelul va înceta operaţiunile militare împotriva Hamas în timpul Ramadanului

Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni seara că Israelul îşi va înceta operaţiunile militare împotriva Hamas în timpul Ramadanului.

„Se apropie Ramadanul şi există un acord cu israelienii conform căruia ei nu se vor angaja în operaţiuni în timpul Ramadanului, pentru a ne lăsa timp să scoatem toţi ostaticii deţinuţi de mişcarea islamistă palestiniană”, a declarat Biden pentru NBC.

Egiptul, Qatarul, SUA, Franţa şi alte ţări încearcă să negocieze de mai multe săptămâni un nou armistiţiu între Israel şi Hamas, informează haaretz.com.