Război în Israel, ziua 143. Netanyahu anunță o victorie totală în cateva săptămâni

Război în Israel, ziua 143. Netanyahu anunță o victorie totală în cateva săptămâni Benjamin Netanyahu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Premierul Netanyahu susține că în cazul în care armistițiul va întârzia, ofensiva prevăzută la Rahah ar duce spre o victorie a Israelului, la o distanță de 'câteva săptămâni'. Declarațiile acestuia vin după negocierile purtate la Paris, între statele-cheie.

Război în Israel, ziua 143. Benjamin Netanyahu susține că victoria ar fi la îndemâna Israelului. Mai mult, acesta a dat asigurări că operațiunea de la Rafah ar fi cea care va aduce acest rezultat. Declarațiile sale vin după negocierile purtate la Paris.

Război în Israel, ziua 143. Netanyahu, despre armistițiul negociat la Paris

Premierul israelian este convins că țara sa ar fi cu un pas mai aproape de victorie, cu toate că armistițiul ar putea întârzia. Acesta a dat asigurări că operațiunea asupra Rafah va aduce rezultatele așteptate.

„Victoria totală este la îndemâna noastră, nu peste câteva luni, ci peste câteva săptămâni, când vom începe operaţiunea', a spus el într-un interviu la postul american CBS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, Netanyahu susține că Rafah, zona din sudul Fâșiei Gaza ar fi ultimul bastion al grupării. Din acest motiv premierul israelian a decis să lanseze ofensiva, dincolo de protestele internaționale.

Război în Israel, ziua 143

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Întâlnire cu responsabilii Armatei

Netanyahu a precizat pentru că va avea duminică o reuniune cu responsabilii armatei. Aceștia vor purta discuții legate de „acest plan dublu, un plan pentru evacuarea (civililor) şi un plan pentru distrugerea batalioanelor rămase” de gruparea Hamas.

„Dacă vom avea un acord (de armistiţiu), (ofensiva) va fi într-o oarecare măsură întârziată, dar ea va avea loc”, a spus Netanyahu. În ceea ce privește runda de negocieri din Paris, Netanyahu a spus că acesta este așteptat de Israel.

„Vom ajunge la progresele pe care le căutăm toţi dacă Hamas revine asupra cererilor sale delirante şi le aduce la realitate. Lucrăm toţi la acest acord. Noi îl vrem, el îl vreau, pentru că vrem să eliberăm ostaticii rămaşi, dar nu vreau să vă spun dacă vom ajunge la el. ”, a adăugat acesta.

Război în Israel, ziua 143

Sursa foto: X (Twitter)

Război în Israel, ziua 143. Negocieri în Paris

O nouă rundă de negocieri legate de pacea din Gaza a avut loc între liderii Israelului, Statelor Unite, Egiptului şi Qatarului. Aceștia au discutat despre posibilitatea eliberării ostaticilor, pe un „teren de înțelegere”. Reprezentanții ţărilor cheie s-au întâlnit în Franța.

„Este adevărat că reprezentanţii Israelului, Statelor Unite, Egiptului şi Qatarului s-au întâlnit la Paris şi au ajuns la un teren de înţelegere în patru privind conturul” unui posibil acord în vederea unei eliberări a ostaticilor şi unui armistiţiu temporar”, a transmis Casa Albă.

În ciuda numeroaselor apeluri primite de premierul israelian, pentru a renunța la ofensiva terestră, acesta a dat asigurări că va demara operațiunea.

Duminică, trupele israeliene au prins câțiva membri ai grupării teroriste, care încercau să se ascundă într-un grup de civili care evacuau din zonele de luptă din Khan Younis. Anunțul a fosy făcut de Forțele de Apărare Israelului.