Război în Israel, ziua 192. O nouă ședință pentru bombardarea Iranului. Negocieri eșuate în Gaza

Război în Israel, ziua 192.  O nouă ședință pentru bombardarea Iranului. Negocieri eșuate în Gaza Explozie Iran. Sursa foto: X (Twitter)

Războiul din Orientul Mijlociu a ajuns la un alt nivel. Atacurile asupra Fâșiei Gaza nu au fost puse „pe pauză”, însă, conflictul dintre Iran și Israel se adâncește. Cabinetul de război al Israelului a decis „să lovească puternic Iranul”, menționând că nu va declanșa un război regional. Pe de altă parte, Iranul a anunțat că „va răspunde imediat și mai puternic decât înainte”, dacă Israelul va riposta.

Război în Israel, ziua 192. De la atacurile din Gaza, la bombardarea Iranului. Ce a decis armata israeliană

Iran

Sursă foto: captură video

Urmează ca guvernul israelian să aibă o nouă ședință, marți, 16 aprilie, când va decide când și cum va ataca Iranul.

Statele Unite au asigurat că vor apăra Israelul, dar au anunțat că nu vor participa la operațiuni ofensive împotriva Iranului, a declarat un înalt oficial al administrației pentru BBC.  Președintele american Joe Biden l-a îndemnat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să „gândească atent și strategic”. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a menționat că că atacul iranian a fost „dejucat de campania de apărare de fier”, cu sprijinul unei  „coaliții  fără precedent” din Marea Britanie, SUA, Franța și alte țări, care „nu numai că a dejucat, dar a prevenit cu adevărat acel atac”, conform sursei citate.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că Iranul nu a emis avertismente către Casa Albă cu privire la intervalul său de timp pentru lansarea unui atac asupra Israelului, transmite BBC. Kirby spune că SUA au făcut schimb de mesaje cu Iranul, dar insistă că nu au existat unele cu privire la intervalul de timp sau țintele Iranului pentru atac. El afirmă ă că intenția Iranului a fost de a provoca „distrugeri semnificative” și victime omenești, menționează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Negocierile de pace din Gaza, respinse de Hamas

Cetățenii români evacuați din Fâșia Gaza

Sursa foto: MAE

În timp ce conflictul s-a mutat între Iran și Israel, negocierile privind medierea conflictului din Gaza au eușuat.Respingerea propunerii făcute de cele trei ţări mediatoare în negocieri - SUA, Egiptul şi Qatarul - arată că şeful Hamas din Fâşia Gaza, Yahya „Sinouar nu doreşte un acord umanitar, nici întoarcerea ostaticilor”, subliniază Mossad, într-un comunicat difuzat de biroul prim-ministrului israelian, citat de sursa amintită.

 

 

 

 

.