Sursa anonimă, citată de presa locală, susține că Tribunalul Penal din Cairo a condamnat 21 de persoane la pedeapsa capitală – 16 dintre acestea fiind judecate în contumacie – după ce au fost găsite vinovate de aderare la gruparea islamistă ISIS, în provincia Damietta din nordul Egiptului.

De asemenea, alte patru persoane au fost condamnate la 25 de ani de închisoare, alte trei persoane primind pedepse cu închisoarea de 15 ani, fiecare.

Sentințele respective pot fi atacate la Curtea de Casație, cea mai înaltă instanță de apel din Egipt.

Parlamentul European a condamnat, la începutul lunii, folosirea frecventă de către Egipt a pedepsei cu moartea, invitând autoritățile egiptene să "oprească toate execuțiile iminente".

În același timp, Parlamentul European și-a exprimat "grava îngrijorare" cu privire la procesele cu un număr mare de inculpați care au loc în Egipt, cât și cu privire la "numărul mare" de condamnări la moarte rezultate ca urmare a acestor procese.

În cei aproape cinci ani de la lovitura de stat în care armata a preluat puterea în Egipt, sute de persoane au fost condamnate la moarte, acestea fiind acuzate de "acte de violență" la adresa președintelui Abdel-Fattah al-Sisi. (Al-Ahram)