Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în România. Râul Călmățui este poluat. Oamenii sunt avertizați să nu folosească apa
Alertă în România. Râul Călmățui este poluat. Oamenii sunt avertizați să nu folosească apa

Alertă în România. Râul Călmățui este poluat. Oamenii sunt avertizați să nu folosească apa

Oamenii din mai multe localități din România, care se află situate pe râul Călmățui, sunt avertizați să nu folosească apa pentru că este poluată.

Cinci localităţi din judeţul Brăila, respectiv oraşul Însurăţei şi comunele Ulmu, Cireşu, Zăvoaia şi Berteştii de Jos, au fost avertizate de Compartimentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române să nu folosească apa din râul Călmăţui, deoarece a fost contaminată în urma unei poluări accidentale.

„Urmare a semnalării producerii, în data de 25.06.2021, a unei poluări accidentale pe râul Călmăţui, vă rugăm să evitaţi captarea/consumul de apă, având drept scop adăparea animalelor şi irigarea terenurilor riverane, precum şi captarea apei în scop piscicol, până la remedierea situaţiei create”, se menţionează în avertizarea emisă de Administraţia Naţională Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa.

Având în vedere că, în urma poluării, există unele zone cu peşti morţi ieşiţi la suprafaţa apei, autorităţile avertizează că este interzis consumul acestor peşti, pentru că pot pune în pericol sănătatea oamenilor.