Evenimentul Zilei > Social > Ratingul CNN s-a prăbușit. Care a fost „contribuția” lui Donald Trump
Ratingul CNN s-a prăbușit. Care a fost „contribuția” lui Donald Trump

Ratingul CNN s-a prăbușit. Care a fost „contribuția” lui Donald Trump

Televiziunile americane care i-au fost loiale fostului președinte american, Donald Trump, și-au pierdut, alarmant, telespectatorii. CNN, chiar și FOX News au înregistrat scăderi dramatice ale ratingului. 

Ratingul CNN s-a prăbușit. CNN pierde în medie aproximativ un milion de telespectatori în fiecare seară de când președintele Donald Trump a părăsit funcția – și a scăzut cu aproape 50% în grupa cheie de vârstă 24-54, a declarat joi un raport.

Vizionarea CNN a adulților cu vârsta cuprinsă între 24 și 54 de ani a scăzut cu 47% de la ziua alegerilor

Canalul de știri prin cablu a avut în medie 2,5 milioane de spectatori în prime-time în fiecare seară, din 4 noiembrie până în ziua inaugurării din 20 ianuarie, potrivit unei analize a Fox News.

Datele arată că rețeaua a înregistrat în medie doar 1,6 milioane de spectatori în prime time în total, începând cu 21 ianuarie, a doua zi după învestirea președintelui Joe Biden, până în 15 martie, potrivit raportului.

Numărul total de spectatori CNN, de la ora 20:00 la ora 23:00 Eastern Time, a scăzut cu 36% de când Biden a preluat funcția în ianuarie, anunță dailymail.co.uk. Între timp, începând cu 21 ianuarie, vizionarea CNN a adulților cu vârsta cuprinsă între 24 și 54 de ani a scăzut cu 47% de la ziua alegerilor.

Declin înregistrat și de FOX News

Ratingul CNN s-a prăbușit. CNN a înregistrat în medie 1,7 milioane de telespectatori în timpul zilei în perioada 4 noiembrie – 20 ianuarie și de atunci a suferit un declin de 34%, a raportat Fox News. CNN a înregistrat în medie 1,1 milioane de telespectatori de zi de când Biden a preluat funcția.

Spectatorii din timpul zilei în rândul grupului de vârstă 24-54 ani au scăzut cu 44%, de la o medie de 483.000 la doar 272.000, potrivit presei.

De asemenea, Fox News a înregistrat scăderi de rating.

Lachlan Murdoch, CEO al Fox Corp., a vorbit recent la Conferința de tehnologie, mass-media și telecomunicații a lui Morgan Stanley, unde a abordat rapoartele conform cărora ratingurile zilnice și prime time ale Fox News au scăzut cu 13% de la alegeri.

El a spus că publicul Fox News a fost „dezamăgit de rezultatele alegerilor”, dar a sugerat că compania întoarce rezultatele obținute după alegerile din noiembrie.

Murdoch a declarat că Fox News își va vedea ratingurile „cu adevărat îmbunătățite de aici”, deoarece rețeaua joacă o opoziție loială față de administrația Biden pentru „cel puțin următorii patru ani”.