Evenimentul Zilei > Justitie > Răsturnare de situație în dosarul liderului #rezist Cristian Dide: Protestatarul va fi eliberat din arest și plasat sub control judiciar
Răsturnare de situație în dosarul liderului #rezist Cristian Dide: Protestatarul va fi eliberat din arest și plasat sub control judiciar

Răsturnare de situație în dosarul liderului #rezist Cristian Dide: Protestatarul va fi eliberat din arest și plasat sub control judiciar

Protestatarul #rezist Cristian Dide, acuzat de trafic de droguri, va fi eliberat din arestul preventiv, au decis magistrații Curții de Apel Iași, miercuri, 22 decembrie. Bărbatul va fi plasat, în schimb, sub control judiciar.

Liderul #rezist Cristian Dide scapă de arest preventiv. Activistul a atacat decizia Tribunalului Iași prin care s-a dispus prelungirea măsurii de arestare pe 30 de zile.

Liderul #rezist, acuzat de trafic de droguri

Cristian Dide a fost arestat pe data de 23 noiembrie pentru o perioadă de 24 de ore, după ce ar fi fost acuzat, potrivit informațiilor comunicate pe surse la acea vreme, de procurarea de canabis din și din afara teritoriului României, precum și de livrarea a două colete de droguri procurorilor ieșeni.

În cele din urmă, Tribunalul Iași a aprobat emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele lui Cristian Dide, decizia fiind susținută și de Curtea de Apel Iași.

Activistul a încercat, însă, să scape de decizia instanței prin invocarea anumitor denunțuri la DIICOT Iași, care vizau tot infracțiuni privind drogurile. Lui Cristian Dide nu i-a ieșit manevra, judecătoarea Alina Ungureanu constatând că primul denunț al acuzatului a fost făcut după începerea urmăririi penale a sa.

Ulterior, Curtea de Apel Iași a respins contestația protestatarului de înlocuire a măsurilor preventive dispuse împotriva sa și a hotărât ca acesta să rămână în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cristian Dide scapă de arest preventiv și intră sub control judiciar

Tribunalul Iași a hotărât prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul liderului #rezist, însă Cristian Dide a atacat decizia la Curtea de Apel Iași. În urma recursului, miercuri, 22 decembrie, s-a dispus înlocuirea măsurii amintite cu control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit news.ro.

În această perioadă, Cristian Dide va trebui să se prezinte în fața organelor de anchetă penală de fiecare dată când este solicitat și va trebui, de asemenea, să țină la curent autoritățile în ceea ce privește domiciliul la care locuiește.

Activistul are interzis la manifestările culturale, sportive sau la alte adunări publice. Nu în ultimul rând, Cristian Dide nu are voie să dețină sau să utilizeze arme.

în curs de actualizare